10. kolo
17.10.2015 20:15 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Viktoria Plzeň - Fastav Zlín 4:2

Minimálně do zítřejšího utkání Sparty se na první místo Synot ligy dostává Viktoria Plzeň. Západočeši v gólově bohatém utkání přestříleli Fastav Zlín 4:2. Nováček soutěže sehrál více než důstojnou roli, po změně stran dokonce dokázal smazat dvoubrankové manko.

Zlín nechtěl na západě Čech vyrukovat s defenzivní taktikou a s posledním mistrem si to hodlal rozdat ve zcela otevřené bitvě.

Viktoriáni byli dle očekávání lepším týmem a postupem času dominovali na hřišti čím dál více. Ve 22. minutě pak korunovali převahu úvodní brankou, ale velkou měrou k tomu přispěl nešťastný brankář Tomáš Holý. Kopicovu ránu ze střední vzdálenosti měl zpacifikovat, ovšem nestalo se tak a Plzeň vedla 1:0. Po půlhodině hry Holý zaváhání odčinil, když vychytal Kopice, ale jelikož jeho kolega Železník fauloval, kopala se penalta. Michal Ďuriš jí promněníl a Viktorka už vedla o dvě branky. Fastav sice odhodil zábrany a nadále se snažil útočit, ale to byla voda na mlýn pro plzeňskou souhru. Hořavovu střelu likvidoval Holý a to samé platilo i o pokusu Petržely.

Šance plzeňských i jejich dvougólové vedení hosty nepoložilo, spíše naopak. Po změně stran už se chtěl radovat Poznar, ale praporek pomezního mu v tom zabránil. V 50.minutě byl ve vápně faulován Štěpán Koreš a i Fastav měl možnost pokutového kopu. Lukáš Železník vzal zodpovědnost na sebe a snížil na rozdíl jediné branky. A to nebylo všechno, přesně po hodině hry přesně odcentroval Matějov a hlavičkující Železník vstřelil druhý gól - 2:2.

Viktorka musela opět výrazněji "zapnout" a vedení si za pět minut vzala zpátky. Jan Kovařík se postavil k volnému přímému kopu a krásnou ranou dal na 3:2 pro svůj celek. A za další čtyři minuty si vzala zpátky i onen dvoubrankový náskok o který v průběhu druhého poločasu přišla. Rajtoral přiťuknul míč na Hořavu, jehož rána skončila za zády Tomáše Holýho - 4:2.

Do konce utkání mohli diváci vidět spousty dalších šancí a to i na zlínské straně. Jugas se snažil vyšperkovat hezkou akci přihravkou na Poznara, ale vše utnul dobře zasahnuvší Kovařík. Viktorka vedení uhájila a pod trenérem Krejčím pokračuje ve vítězné sérii.

Autor: Ondřej Linhart

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Střelecký koncert mistrovské Plzně a 1.místo v lize.

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

Jedeme si minimálně pro bod!! ŠEVCI OLÉÉ!!

Reagovat
smazaný uživatel

tip 1...3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
valloire

5-0

Reagovat
smazaný uživatel

0:1 Janíček

Reagovat
smazaný uživatel

1:0 golem z penalty v 89. minutě po vymyšleném faulu.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele