29. kolo
11.05.2016 18:15 CET
4 : 3
(1:2)

Reportáž

Slovan Liberec - Fastav Zlín 4:3

Pořádný gólový blázinec se znovu strhl na severu Čech U Nisy a znovu měl vítěznou příchuť pro domácí tým. Liberec se Zlínem celkem třikrát doháněl skóre, aby se deset minut ujal vedení a to už nepustil. Liberec vyhrál 4:3 díky dvěma brankám Pulkraba a Hovorky a vrátil se na třetí místo před Mladou Boleslav, která neuspěla na Bohemce.

Oba týmy vůbec na nic nečekaly a od úvodní minuty rozjely ofenzivní koncert plný šancí a hlavně gólů. Jako první zahrozil Liberec, ovšem udeřilo na druhé straně. V 5.minutě našel skulinku mezi obránci Jordán a přesnou kolmicí vyzval ke skórování přesného Tomáše Poznara! Ševci tedy zaskočili Liberec a U Nisy se ujali brzkého vedení. Liberec neotálel a okamžitě přispěchal s pokusem Shaly, kterému scházela přesnost a to samé platilo před prázdnou brankou Egonu Vůchovi. Každopádně převaha Liberce vedla k vyrovnání, Matěj Pulkrab se individuálně uvolnil a povedenou střelou srovnal stav.

Ovšem jen na čtyři minuty. Zlínští podnikli další protiútok a i ten dovedli do zdárného konce. Střela Koreše sice skončila na tyči, ale dorážejícímu Marku Jordanovi už nic ke skórování nezabránilo. Zlín mohl ještě v prvním poločase odskočit na rozdíl dvou branek a pokud by se tak stalo, kdo ví, jak by se utkání vyvíjelo. Skvěle se proti Jordánovi a Vukadinovičovi zaskvěl gólman Koubek!

Liberec tak ztrácel po prvním poločase jeden gól a i tuto ztrátu se mu podařilo vymazat. V 61.minutě odcentroval Bartošák a znovu Pulkrab se postaral o vyrovnání, ale ke vší smůle to znovu bylo jen na okamžik. Obrana Slovanu zase zaspala a osamocený Vukadinović vrátil vedení na stranu Zlína. A tak se Liberec tlačil dopředu a usiloval o další, v pořadí už třetí vyrovnání. Čtvrthodiny před koncem se po rohovém kopu dostal ke střele Hovorka a parádní ranou srovnal na 3:3! Takový fotbal se divákům musel líbit a nezůstalo jen u vyrovnání. Deset minut před koncem zápasu šel Liberec poprvé do vedení, když se opět po rohovém kopu a tentokrát hlavou prosadil David Hovorka - 4:3 pro Liberec. Slovan už vedení nepustil a díky vítězství se vrací na třetí místo.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele