29. kolo
25.05.2014 18:00 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

Vysočina Jihlava - 1. FK Příbram 3:0

Jihlava v posledním domácím utkání sezony zvítězila nad Příbramí a to vskutku famózně. Hostům nadělila tři branky a připsala si stejný počet bodů. Díky nim se Jihlava posouvá na sedmé místo, zatímco hosté jsou dvanáctí.

Problémy pro Vysočinu znamenalo střídání Adama Jánoše, který se zranil už po pěti minutách. Jánoš musel opustit hřiště a narušil tím původní představy trenéra. Na hřiště se dostal Karol Karlík, který se později výrazně zapsal do análů utkání. V gólové pozici se ocitl Tomáš Pilík, tohle snad ani nešlo nedat, přesto záložník Příbrami branku netrefil. Obránce Milan Mišůn se dral po levé straně do vápna, ale nakonec dobře zasahujícího brankáře Jana Hanuše příliš neohrozil.

Hostující brankář Aleš Hruška sice předvedl několik skvělých zákroků a poradil si také s akcí Marka Jungra, když byl včas na zemi, ale nakonec přeci jen kapituloval. Překonal jej pohotový útočník Haris Harba, který si dobře naběhl do vápna, v něm dostal nahrávku od všímavého spoluhráče Lukáše Vaculíka a přesnou ranou se nemýlil - 1:0 pro domácí a diváci na stadionu v Jihlavě mohli poprvé jásat. Nikoli však naposledy, protože domácí dnes byli ve formě.

Jihlavané pokračovali v náporu a Jungr z pravé strany přihrával do vápna, kde moc nechybělo, aby se Harba podruhé zapsal mezi střelce. Právě zmiňovaný Karel Karlík se dostal v závěru první půle k míči a těžil opět z nahrávky aktivního Lukáše Vaculíka. Díky jeho práci se Karlík dostal do zakončení a překonal bezmocného brankáře Aleše Hrušku - 2:0 pro domácí tým.

Do druhé půle opět nastoupili v lepším rozpoložení domácí hráči a mladý útočník Haris Harba se na pravé straně otočil s míčem a poblíž vápna vystřelil, ale jeho pokus mířil těsně mimo. Masopust vedl z vlastní poloviny útok Vysočiny po pravé straně, na hranici vápna přihrál Kučerovi, který vyslal slabou střelu a Hruška v pohodě chytil míč. O technickou střelu zpoza vápna se pokusil Mareš, ale jeho pokus se mezi tři tyče nevešel.

Ve vápně se do zakončení dostal Vaculík, ale jeho střela šla doprostřed brány, Hruška tak neměl problém. Ten měl až o chvíli později, když Tomáš Kučera na hranici vápna nahrával volnějšímu Lukáši Masopustovi, který ranou k tyči překonal opět kapitulujícího brankáře Hrušku. Hostující Příbram toho dnes opravdu mnoho nepředvedla a kazila velké množství přihrávek, ale sympaticky se snažila alespoň o částečnou korekci výsledku. V posledních minutách utkání si Tomáš Krbeček navedl míč na střelu a nemířil vůbec špatně, ale brankář Jan Hanuš ukázal skvělé reflexy a míč zpacifikoval! Příbram z Vysočiny odjíždí bez bodů.

Autor: Ondřej Pražák / onlajny.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele