6. kolo
30.08.2009 17:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

FK Jablonec - 1. FK Příbram 0:0

Příbram dokázala v domácím prostředí obrat o body vedoucí Jablonec. Ten totiž v dnešním zápase příliš fotbalové kvality nenabídl. Severočeši tak mohou přijít o vedoucí postavení v tabulce. Pro hosty naopak znamená zisk bodu podpoření pozice ve středu tabulky.

Jak se dalo očekávat, byl to právě domácí tým a lídr tabulky v jednom, kdo od úvodních minut řídil vývoj zápasu. Aktivní domácí se snažili podnikat jeden útok za druhým a obrana Středočechů s nimi měla mnohdy velké problémy.

Především po křídelních prostorech se dostávali Severočeši do nadějných příležitostí. Rychlonohý Haurdić od prvních minut proháněl své protivníky a byl to právě on, kdo stál na začátku první vážnější akce, neboť po jeho rozehrávce se míč dostal k Lafatovi, který však v nadějné pozici vystřelil mimo Krbečkovu svatyni.

I v další příležitosti měl hlavní roli příbramský brankář a jablonecký záložník. Prvně jmenovaný totiž zaváhal při odkopu, když si míč příliš překopnul a jen díky velkému štěstí ho dokázal "dostat od nohy" dříve, než se na něj vyřítil domácí expres.

Následná pasáž, zábavná asi tak, jako volební kampaně, nenabídla příliš zajímavých momentů, a tak se do šance musel po půlhodině hry dostat Huňa, jehož střelu z malého vápna Špit bravurně vyrazil mimo tři tyče.

A o chvíli později mohlo být pro domácí hůř! Pavlík se nechal na půlce připravit o míč Rodrigezem, ten ho předal Šmejkalovi jehož rána skončila na břevně. V tu chvíli stáli nad jabloneckými všichni svatí, jejichž ochrana působila i při další šanci Huni, který stál v podstatě sám před Špitem, ovšem jeho střela šla mimo branku.

Severočeši popadli dech až v samotném závěru prvního dějství, když rychlík Haurdić vyzval k hlavičce Lafatu, jehož pokus řádně protáhl Krbečka a zároveň v podstatě udělal tečku za první půlí.

Do toho druhého pak vlétl Jablonec jako utržený ze řetězu, aktivně napadal a v podstatě nedovolil hostům přechod přes půlící čáru. Avšak tato územní převaha a pomyslný tlak bylo vše, co si dokázali svěřenci trenéra Komňackého připravit. Jejich akce totiž po většinou končily před finální přihrávkou či nepřesným centrem do šestnáctky.

Příbram měla plné nohy práce, aby se ubránila soupeřovu tlaku, a tak se k útokům, ze kterých v první půli několikrát zahrozila, téměř nedostala. Výjimkou byly občasné centry či střely, jejichž kvalita však ohrožovala vše možné, jen ne branku soupeře.

V následných minutách byla k vidění nuda, která by se dala krájet. Ani jeden z týmů rozhodně nepředváděl fotbalové galapředstavení a i šance si hráči obou týmů schovali na příště.

Pozdvižení tak vyvolal jen gól z ofsajdu v podání příbramského Huni či Valentova rána z hranice šestnáctky, která šla jen těsně nad. To však bylo vše, co nabídli aktéři tohoto utkání zhruba čtyřem tisícovkám diváků.

Autor: Filip Horký

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

jablonec doma 1:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
Tomtaf

8:0

Reagovat
smazaný uživatel

10:0, kdo dá víc?

Reagovat
smazaný uživatel

Jeden gol Jablonci stacit nebude protoze tri koupi a je po ptakach

Reagovat
smazaný uživatel

Hlavně ať si Jablonec zase nezapomene registračky. Hrajou doma, tak snad to tentokrát vyjde

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele