9. kolo
04.10.2008 19:00 CET
2 : 0
(1:0)
Stadión:
Letná, Zlín

Reportáž

Tescoma Zlín - Viktoria Plzeň 2:0

Zlín po pěti zápasech konečně vyhrál a hned se bodově dotáhl na svého soupeře – Plzeň. Ta naopak prohrála už podruhé za sebou, na zisk tří bodů pak čeká od prvního kola. Po úvodním góle Bači měli hosté mnoho šancí vyrovnat, místo toho přišla červená a následně druhý inkasovaný gól.

Úvod zápasu poznamenal hustý déšť, i přes něj se ve 12. minutě dostal do šance Kroča, když po Šmahajově přímém kopu střílel zblízka vedle levé tyče. Ve svém vápně už si počínal lépe, když rychlý brejk řešil Rezek, gólovou přihrávkou na Tatanašviliho. Tu ovšem v poslední chvíli zblokoval právě Kroča. Do vedení se ve 28. minutě dostali hosté, když dostal Bača přesný pas za obranu a po vniku do vápna nedal svou přízemní střelou brankáři šanci. O osm minut později stejný hráč nacentroval do vápna na zcela volného Kroupu, ten však v pohybu nedokázal míč do branky dopravit. Na druhé straně zase střelu Tatanašviliho mířící jistě do brány vykopl Penner na roh.

Do druhého poločasu vstoupili hosté velmi aktivně. Hned v první minutě neprostřelil Kolář Baranka, v další šanci se znovu neprosadil gruzinský útočník Plzně, tentokrát se proti jeho nebezpečné střele postavil Malár. Po skoro dvacetiminutovém období ticha mohl vyrovnat střídající Petržela, ale Baranek byl neprůstřelný. V 70. minutě pak přišel rozhodující okamžik. Konečník vyslal svým pasem za obranu Kroupu, proti tomu byl Limberský, který domácího hráče stáhl na zem a musel předčasně do kabin. Blízko gólu byl ještě Varadi, ten ale svou dorážku namířil nad. V poslední minutě tak mohl výhru pečetit Žůrek, kterého do otevřené plzeňské obrany vyslal Vyskočil. Zlínský útočník si ještě pohrál s Poštulkou a skóroval do prázdné branky.

Autor: Josef Gvoždiak / idnes.cz, onlajny.cz

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

plzen zabere a vyhraje 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

remíza 0-0

Reagovat
smazaný uživatel

plzen na to nema prohraje 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

jak moze dostat petr trapp dve zlute a pritom nebyt vyloucen ? druhu dostal RADA !!!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele