odveta
22.08.2014 22:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Atlético napodruhé porazilo Real a získalo Superpohár

Úřadující šampion španělské nejvyšší soutěže má další trofej. Madridské Atlético dokázalo zásluhou Maria Mandžukiče, jenž se prosadil už ve druhé minutě, porazit Real Madrid a po remíze z prvního vzájemného měření sil se může radovat ze zisku španělského Superpoháru.

Domácí strana poprvé poslala na hřiště obě útočné posily Antoine Griezmanna a Maria Mandžukiče, kteří se postavili bok po boku vedle sebe. Tiago poté nahradil Mária Suáreze.

Pouze na lavičce zůstal Cristiano Ronaldo, jehož místo na hřišti zaujala nová posila z mnichovského Bayernu Toni Kroos. Do branky se opětovně postavil Iker Casillas, Keylor Navas se tím pádem musel spokojit pouze s rolí náhradníka. Z nominace byl úplně vynechán Ángel di María.

Rojiblancos vstoupili do utkání hodně aktivně. Neuběhla ani minuta hry, když mohl z ničeho nic otevřít skóre Mandžukić, defenziva Bílého baletu však ještě tentokráte zasáhla bezchybně. To však již neplatilo o chvíli později: Mandžukić se po obrovském zaváhání obrany Realu dostal k míči, na nic přitom nečekal a z hranice šestnáctky zamířil nekompromisně k tyči - 1:0.

Po tomto momentu se však domácí ekipa nepochopitelně zatáhla a přenechala veškerou iniciativu královskému celku. Real nabízené šance využil, dlouho se však nemohl dostat na dostřel branky městského rivala. Až s přicházející půlhodinou hry Carvajal oslovil Jamese Rodrígueze, ten však nenavázal na gólové hody ze světového šampionátu a na Moyu recept nenašel. Krátce nato byl po ataku na asistenta rozhodčího (toho Simeone poplácal po zádech za to, že okamžitě nedovolil Juanfranovi návrat do hry) vykázán na tribunu domácí lodivod Diego Simeone.

Ještě do přestávky ale Real přeci jen mohl srovnat krok. Konkrétně to byl Bale, kdo z dálky natáhl, svoji silnější levou nohou však prostor tří tyčí tak jako tak nalézt nedokázal. Nedáš - dostaneš. Oživit známé rčení mohl hlavičkující Raúl García, ovšem mířil pouze nad branku!

Carlo Ancelotti chtěl dát mužstvu tolik potřebný impuls, proto neváhal a na trávník do druhého dějství poslal Cristiana Ronalda, jenž nahradil nevýrazného Kroose. Ani to však nemělo kdovíjak valný účinek. Naopak po standardce mohl zvýšit vedení Rojiblancos opět Raúl García, hlavou však mířil pouze do břevna Casillasovy svaatyně, následně si španělský brankář poradil.

A do třetice měl šanci Raúl García, tentokráte pro změnu natáhl z dálky, ale vymezený prostor opakovaně minul. Celkově mělo Atlético ve druhém dějství míč o poznání častěji pod kontrolou a prakticky nepouštělo soupeře k ohrožení vlastní branky. Bílý balet už se na další odpor nezmohl a nyní už se mohou obě strany soustředit na pondělní start vstup do španělské ligy.

Autor: Jiří Vojík / football-espana.net

Komentáře (1304)

Komentáře k zápasu naleznete zde.

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele