osmifinále
18.01.2024 19:30 CET
1 : 3
(1:1)
Stadión:
 

Reportáž

Radost hráčů Barcelony (© AFP)

Přívětivý los pro Barcu znovu neznamenal snadnou cestu za postupem

Barcelona uspěla v osmifinále Copa del Rey na půdě Unionistas Salamanca výsledkem 3:1. Její vítězství se však, podobně jako v minulé fázi proti Barbastru ze čtvrté ligy, nerodilo snadno, když po parádní dělovce Álvara Gómeze z 31. minuty prohrávala. Favorit ovšem stihl ještě do půle srovnat krok, aby po změně stran rozhodl o jeho očekávaném triumfu podobně povedenou ranou Jules Koundé.

Blaugranas mohl v soutěži těšit přívětivý los, jelikož v osmifinále přijeli na hřiště třetiligového Unionistas. Xaviho svěřenci ale museli brát duel se vší vážností, jelikož proti tomuto soupeři v minulém kole narazil už jiný prvoligový celek - Villarreal.

O úvodní slovo se po pár vteřinách překvapivě přihlásil domácí outsider. Pokusu Maria Losady ze střední vzdálenosti chyběly jen milimetry, aby se vměstnal mezi tři tyče. Poté se poločasové dění začalo ubírat předpokládaným směrem, hosté měli v drtivé většině času míč na kopačkách a trpělivě kombinovali na polovině protivníka.

To platilo až do 31. minuty. Vysoký centrovaný míč z levé strany totiž zamířil do volného prostoru před brankáře Iňakiho Peňu, extázi publika v Salamance následně vyvolal prudký a hlavně přesný volej z produkce Gómeze. Studená sprcha pro nabuzený Unionistas přišla až v závěru poločasu, když dlouhý brejk po neúspěšně zahraném rohu chladnokrevně potrestal Ferrán Torres.

Situace na ukazateli skóre, jež se pro celek z Barcelony nevyvíjelo ideálně ani na prahu 60. minuty, si následně vyžádala zkušenosti v podobě Ilkaye Gündogana a Roberta Lewandovského, kteří společně přišli na trávník z lavičky. Trn z paty trenérovi Xavimu však nečekaně vytrhl stoper Koundé. Ten z nenápadné kombinace ve středu hřiště vykouzlil dalekonosný projektil s gólovými parametry, a usměrnil ho přesně k pravé tyči.

Na 3:1 v 73. minutě zvyšoval po skvělé individuální akci Alejandro Balde, který levačkou napálil míč o břevno do brány. Další změně skóre už pouze na počátku nastavení nadvakrát zamezil bravurními zákroky Peňa.

Barcelona tak žádné překvapení nedopustila a dokráčela mezi nejlepších osm celků v poháru.

Autor: Livesport.cz / Martin Vilím

Komentáře (1)

Přidat komentář
celeb

Proti 3ligistovi sme boli vyrazne horsi 1. polcas, kde domaci mali 3 velke sance, z ktorych 1 vyuzili. Vyrovnanie z protiutoku po rohovom kope domacich, ked Torres zavrsil solo na brankara.

Proti 3ligistovi sme hrali takmer v najsilnejsej zostave, ked akurat namiesto Lewu hral od zaciatku Marc Guiu (a Lewa aj tak prisiel s Pedrim a Gundoganom v 61. minute aby rozhodli zapas, v ktorom sme hodinu nedokazali byt ani herne lepsim muzstvom).

Ale netreba hend hadzat vinu na trenersku superhviezdu Xaviho, travnik nebol optimalny, domaci fanuskovia robili hluk a pocasie vobec nekorelovalo s tym, na co sme boli pripraveni.

No co, este sa najdu ultraortodoxni zastancovia Xaviho okrem Viscu?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele