čtvrtfinále
05.02.2020 21:00 CET
4 : 2
(2:1)

Reportáž

Senzace! Druholigový Mirandés postoupil už do semifinále Copa del Rey

O obrovskou senzaci se postarali hráči druholigového CD Mirandés. Po Seville si totiž vyšlápli i na Villarreal a po výsledku 4:2 si zahrají semifinále. "Žlutá ponorka" překvapivě pokaždé tahala za kratší konec, reagovat dokázala ještě na druhý gól, ale na ten třetí respektive čtvrtý nenašla odpověď.

Villarreal vstupoval do zápasu jako jednoznačný favorit a to nejen proto, že na rozdíl od soupeře působí v nejvyšší soutěži, ale především pro svojí skvělou formu. "Žlutá ponorka" zažívá výsledkově skvělé období a v domácí soutěži se plnohodnotně vrátila do bojů o evropské poháry. Mirandés proto neměl být překážkou.

Domácí ale ukázali, že se mohou měřit i s těmi nejlepšími, postup na úkor Sevilly je toho víc než důkazem. Natěšený Municipal de Anduva viděl skvělý fotbal. Mirandés zaskočil favorita již v 17. minutě, kdy Matheus Aias dostal balón do vápna, zbavil se obránce a přesnou střelou na přední tyč rozjásal domácí publikum. Villarreal pak sice zvýšil tlak, ale nedokázal účinně zakončit. Přesto ve 33. minutě vyrovnal, Javier Ontiveros ukázal skvělou kopací techniku a po jeho přímém kopu se brankář Limones jenom ohlédl. První poločas nakonec přeci jen patřil Mirandésu, v nastavení jeden z hostí zahrál rukou ve vápně a Martín Merquelanz utaženou penaltou dal na 2:1.

"Žlutá ponorka" potřebovala přidat, ale soupeř hrál dobře a moc toho Mirandésu nedovoloval. Villarreal přesto dostal možnost znovu srovnat, protože také na druhé straně se pískala ruka v pokutovém území. Santi Cazorla byl suverénní, nicméně ani tento stav dlouho nevydržel. O pouhé tři minuty později si naskočil na standardní situaci Odei Onainda a hlavou vrátil Mirandésu vedení.

Říká se do třetice všeho dobrého, avšak Villarrealu už se další vyrovnání nepodařilo. Morenova šance skončila těsně vedle a Mirandés v nastavení definitivně rozhodl, Antonio Sánchez jen zakončil brejk střelou do prázdné branky. Mirandés vyhrál 4:2 a postaral se o další obrovské překvapení, v Copa del Rey dokráčel už do semifinále.

Autor: Ondřej Linhart / onlajny.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
Elmas

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele