semifinále - odvety
04.03.2015 20:00 CET
1 : 3
(1:1)

Reportáž

Barcelona porazila Villarreal a postupuje do finále Copa del Rey

Barcelona zvládla svou úlohu, vyhrála na hřišti Villarrealu a zahraje si finále Copa del Rey. O branky se postaralo duo Neymar a Luis Suárez za hosty, zatímco domácí alespoň na chvíli rozradostnil Jonathan do Santos.

Barcelona vsadila na smrtící trio v podání Lionela Messiho, Luise Suáreze a Neymara. Obranný val před brankářem ter Stegenem zaplnili Montoya, Piqué, Mascherano a Alba. Domácí, kteří museli stůj co stlj vstřelit alespoň dvě branky a ideálně žádnou neinkasovat, poslali do boje Luciana Vietta a Ucheho. Byli to ale hosté, kteří se trefili jako první.

Na začátku všeho stál Javier Mascherano, který našel skvěle nabíhajícího Luise Suáreze. Ten míč posunul na pravou stranu hřiště na Messiho. Argentinská hvězda nádhernou nahrávkou poslala míč na Neymara, který přehodil brankáře Asenja!

Villarreal bryskně reagoval a vrhl se do útočení. Ikechukwu Uche prokličkoval do vápna s míčem u nohy, ale tam narazil na skvěle postaveného Jordiho Albu. Do další skvělé šance se dostal mladík Čeryšev, který zakončoval z velkého úhlu mimo tři tyče! Ruský technik se dostal do další šance jen o pár minut později, když si obhodil další dva hráče, ale pálil nad. Villarreal byl tou dobou jasně aktivnější. Tomás Pina našel v šestnáctce rozběhnutého Ucheho, který pálil do boční sítě.

Barcelona spoléhala především na hvězdné hráče v ofenzívě a zejména Lionel Messi často brankáře Asenja zaměstnával. Neprosadil se po kolmici od Montoyy a gól nepadl ani z Messiho nahrávky na Andrése Iniestu. Na druhé straně se málem prosadil Mario Gaspar, s jehož ranou měl brankář ter Stegen nemalé potíže. Pět minut před poločasovou přestávkou Neymar běžel sám na brankáře, ale jeho střela byla zablokována. Z následné akce se už ale Villarreal prosadil.

Villarreal působil dojmem jednoznačně aktivnějšího celku a byl za svou snahu odměněn. Uche na straně centroval před bránu a jeho přetažený centr zastihl na zadní tyči osamoceného Jonathana dos Santose. Někdejší produkt barcelonské akademie se nemýlil - 1:1.

Zraněného záložníka Sergia Busquetse nahradil Jérémy Mathieu. Villarreal potřeboval vstřelit další branky a vrhl se do útoku. Po přihrávce Maria Gaspara pálil povedenou ranou obránce Musacchio, ale brankář ter Stegen byl včas na zemi a míč vyrazil. Na druhé straně se blýskl podobným zákrokem také Sergio Asenjo, který musel zasahovat proti střele Luise Suáreze. Villarreal se pokoušel ujmout se vedení, když Čeryšev pálil z voleje, ale byl ve velkém úhlu.

Domácí museli hrát, ale plány jim překazil vlastní hráč. Tomás Pina totiž fauloval rychlejšího Neymara faulem zezadu a byl vyloučen. A nemusela to být jediná rána pro domácí. Iniesta totiž geniální nahrávkou našel ve vápně nabíhajícího Suáreze, který ale brankáře Asenja neprostřelil. A to se nepovedlo ani Neymarovi, který pálil po samostatné akci jen do brankáře Asenja.

Podařilo se to až Luisi Suárezovi, který předvedl něco famózního. Ve sprintu si zpracoval dlouhý nákop od Javiera Mascherana, předběhl svého soka a ještě udělal kličku brankáři Asenjovi. Pak už mu nic nebránilo, aby vstřelil další gól Barcelony!

Absence Tomáse Piny byla hodně znát, Barcelona jasně dominovala a Villarreal už se smiřoval s tím, že do finále Copa del Rey už se nepodívá. Vyrovnání nepřišlo ani po snaze talentovaného Luciana Vietta. Naopak, Villarreal si musel pohár hořkosti vypít až do dna. Tři minuty před koncem totiž Xavi skvělým pasem našel Neymara, který hlavičkou překonal bezbranného brankáře Sergia Asenja - 3:1 pro Barcelonu, která tím pádem slaví postup do finále.

Autor: Ondřej Pražák / insidespanishfootball.com, onlajny.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Tomtaf

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Beru jakýkoliv výsledek, který nám zaručí postup.

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

nejaky stream???

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele