4. kolo - 1. zápasy
29.10.2008 21:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

reportáž ze zápasu není k dispozici

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Mýty a fakta historie:

Ač diskuze na Eurofotbale upadají stejně jako kdekoliv jinde, je obrovskou výhodou, že jsou zde diskuze uchovány od prvních článků a je tak možné si vyhledat, jak se jednotlivé údálosti tehdy hodnotily. Některým uživatelům bych vřele doporučoval si najít články z let minulých. Jsou to 3 roky, co jsem zde přestal pravidelně psát, ale nedá mi to některé příspěvky neokomentovat.

"Guardiola nechtěl Zlatana?" ...V létě 2009 dostal Laporta na staůl seznam, na kterém byly 3 jména - Villa, Forlan a Ibrahimovic. První dva nešli z různých důvodů koupit a Guardiola preferoval Ibrahimovice, který nakonec dorazil. Pep již před sezónou 2008/09 jasně řekl, že má vizi vysokého středního útočníka, proto se také spekulovalo o Adebayorovi, Berbatovovi, Luca Tonim atd.

"největším Masterštykem byl posun Messiho z křídla do středu" ...to přišlo během sezóny 09/10, před tím jsme s Messim na křdíle získali za 1 rok 6 trofejí. Navíc tuto taktickou variantu využil i Rijkaard s tím, že do středu dal tehdejšího top hráče, Ronaldinha. Tudíž ten systém bez klasického hrotu, kdy uprostřed je tvořivý volný hráč (nyní Messi), není žádnou novinkou.

"Abidal byl za Rijkaarda nejslabší článek." ...Abidal přišel v létě 2007 a na podzim byl jeden z nejlépe hodnocených hráčů, ale po zranění šel dolu, stejně jako ostatní hráči. Nejslabším článekm byl nazýván v sezóně 08/09, tedy za Guardioly a jeho výkonnostní skok nastal až poslední 2 sezóny.

"Iniesta začal hrát až za Guardioly." ...Čistě statisticky odehrál Iniesta nejvíce zápasů v sezóně 2006/07, kdy také dal celkem 9 branek a je to jeho nejproduktivnější sezóna společně s tou loňskou. Iniesta hrál důležitou roli od této sezóny a v sezóně 07/08 dostával několikrát přednost před Decem i Xavim. Při absenci Ronaldinha naskočil i na křídle, což Guardiola využívá dodnes.

"Pod Raijkardem nastupovala často záloha Xavi,Iniesta,Deco" ...Často? Tuto variantu použil Rijkaard pouze v několika málo zápasech v sezóně 06/07, pokud se nepočítají situace během zápasu, kdy soupeř bránil v deseti před vápnem a nebylo tak třeba klasik DM, což je ovšem varianta, kterou využívá občas i Guardiola.

"pod Raijkárdem byla hra jiná a tak se Xavi a Iniesta tolik neprojevovali." ...Jiná? Hrálo se 4-3-3, stejně jako za Guardioly. I Vilanova potvrdil v rozhovorech, že s Guardiolou převzali systém hry, protože ti hráči na něj jsou zvyklí a sedí jim perfektně. Xavi svůj post nikdy nezměnil kromě prvních let, kdy se hrálo v jiném rozestavení. Jaro 08 jsmě měli sestavu Valdes - Zambrotta, Puyol, Marquez, Abidal - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Eto´o, Henry ...Podzim 08 jsme začínali se sestavou Valdes - Alves, Puyol, Marquez, Abidal - Xavi, Toure, Iniesta - Messi, Eto´o, Henry. Pique zpočátku rotoval S marquezem a do základu naskočil až po novém roce.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele