24. kolo
05.10.2008 16:00 CET
8 : 1
(4:0)

Reportáž

Zenit znemožnil Vladivostok

O tomto utkání se budou zdát hráčům Luč-Energije Vladivostok ještě dlouho noční můry. Zenit Petrohrad totiž hosty v exhibičním stylu doslova znemožnil výhrou 8:1.

Zenitu hrozí, že bude příští ročník Ligy mistrů sledovat maximálně z televize a proti Luč-Energiji Vladivostok měl dvojnásobnou motivaci už kvůli prvnímu vzájemnému měření sil, ve Vladivostoku totiž jen remizoval. V sestavě Zenitu se poprvé po incidentu s Malafejevem objevil Chorvat Križanac, který nahradil nevýrazného Hubočana. V záloze nahradil vykartovaného Denisova Roman Širokov a místo zraněného Pogrebňaka na hrotu útoku operoval turek Fatih Tekke.

Zenit mohl skórovat už v první minutě. Kapitán Anatolij Tymoščuk ale po faulu Smirnova na Tekkeho neproměnil penaltu. Favorita to však vůbec nerozhodilo a Vladivostok se místy bránil ve vlastním pokutovém území. V prvním poločase skóroval Zenit celkem čtyřikrát, na tři branky přihrál Zyrjanov. V 7. minutě si Danny vyměnil míč se Zyrjanovem a otevřel skóre. Na 2:0 zvýšil Aršavin přízemní střelou, která se od tyčky odrazila do branky. Ve 34. minutě usměrnil míč po centru Zyrjanova z voleje Širokov.

Gólový účet prvního dějství uzavřel Danny, který po krásné akci vsítil svou druhou branku v utkání.

Gólový koncert Zenitu pokračoval i ve druhém poločase. Jako by se hráči chtěli fanouškům odvděčit za spálené šance v duelech s Juventusem, CSKA nebo Realem Madrid. Fatih Tekke hned v úvodu nastřelil brankovou konstrukci, ale o dvě minuty později už se radoval ze vstřelené branky, když zužitkoval přihrávku Aršavina. V 60. minutě Vladivostok prohrával už 0:6, také další branka Zenitu nese Tekkeho podpis, tentokrát mu na gól krásnou patičkou přihrával Tymoščuk.

Zenit utkání ovládl a přidal v pořadí sedmý gól, Domínguez si sice při svém úniku pomohl rukou, ale protože jí rozhodčí neviděl, střídající Argentinec mohl gól oslavit. Čisté konto ale reprezentační brankář Malafejev nedokázal udržet, překonal ho totiž Vitalij Bulyga a postaral se alespoň o jeden čestný úspěch Vladivostoku. Konečné slovo měl Zenit, minutu před koncem normální hrací doby turecký útočník Tekke zkompletoval hattrick, když mu na gól do prázdné branky přihrával Aršavin.

Autor: David Kubáň / championat.ru

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

5:0.

Reagovat
Shevchenko

8:1.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele