22. kolo
21.09.2008 14:00 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Neproduktivní Zenit nestačil na CSKA

CSKA Moskva porazilo na stadionu Petrovskij Zenit 3:1. O vítězství hostů se dvěmi brankami zasloužil Dzagojev a jednou Vágner Love. Za domácí snižoval Pavel Pogrebňak. Utkání mělo perfektní úroveň a k vidění bylo nespočet gólových momentů.

Pro fanouška bylo utkání Zenit – CSKA to nejlepší, co může ruský fotbal nabídnout. Proti sobě se postavili úřadující mistr a vítěz Poháru UEFA Zenit Petrohrad a CSKA Moskva, které se stejných úspěchů dočkalo v minulých letech. V takovém zápase nemá nikdo právo na chybu. Ani brankář, ani útočník, ani trenér, ani rozhodčí. Chyba rozhodčího by způsobila velký skandál, na jedné straně by se množily pomluvy, že vše zaplatil Gazprom, na straně druhé prezident Giněr.

Zaplněný stadion Petrovskij zmrazili hosté už ve třetí minutě. Vágner Love vybídl Dzagojeva, který sice postupoval na brankáře Malafejeva z mírného úhlu, ale razantní střelou na přední tyč ho dokázal překonat. Gólman Zenitu si inkasovaný gól určitě za rámeček nedá, přední tyč si totiž měl pohlídat. Hrál se skvělý fotbal, Zenit se hnal za vyrovnáním a armádní klub se také nezatáhl do defenzívy a směle útočil.

Šancí bylo k vidění nespočet na obou stranách. Kupříkladu záložník CSKA Miloš Krasič postupoval na Malafejeva, ale zachoval se sobecky, když volil střelu místo přihrávky na zcela osamoceného Vágnera.

Úvod druhého dějství byl ve znamení tlaku Zenitu Petrohrad. Reprezentační jednička Igor Akinfejev a celá obrana však působila jistě. CSKA využilo průniku do otevřené obrany, v 57. minutě fauloval ve vlastním pokutovém území Puygrenier Krasiče a kopala se penalta. Vágner Love ji s přehledem proměnil a upevnil si vedení na čele tabulky střelců. Vágner Love byl při chuti a obránci Zenitu s ním neměli lehké pořízení.

A když Jurij Žirkov na levém křídle lehce obehrál Križanace a přihrál na volného Dzagojeva, který nemohl nedat, bylo jasné, že CSKA o vítězství nikdo nepřipraví. Moskevský klub vycvičil Zenit, především z kvarteta Žirkov, Dzagojev, Vágner Love a Krasič nebudou mít zadáci Zenitu lehké spaní.

Zenit se může zlobit jen sám na sebe, jeho hráči si totiž vypracovali nespočet gólových šancí, ale jejich realizace byla bídná. Krátce před koncem se přeci jenom dočkali, útočník Pavel Pogrebňak snížil na 1:3.

Do konce utkání zbývalo s nastavením sedm minut a v těch si Zenit opět vytvořil nepřeberné množství gólových příležitostí. Bylo až s podivem, jak impotentní hráči Zenitu v zakončení jsou. V druhé minutě nastaveného času padla i červená karta, po druhé žluté šel pod sprchy obránce CSKA Grigorjev.

Zenit se po prohře proti CSKA dostal do obtížné situace a čekají ho velmi krušné týdny. Naopak CSKA je na podzim ve formě a dále může snít o titulu.

Autor: David Kubáň / Championat.ru

Komentáře (22)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:3. (2 Danny, Pogrebňak, Šírl - Krasic, Ignaševič, Love).

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se musí překrývat největší zápas Ruské ligy s tím Anglickým Takhle můžu mrknout jen na první poločas...

Jinak věřím Zenitu,bude si chtít spravit hru po prohře z Itálie a bude to znát... 4:1,2x Pogrebňak,Denisov,Arshavin - Love

Reagovat
smazaný uživatel

Proč se musí překrývat takovejhle zapas mojeho Zenitu s mojim vlastnim fotbalem Takhle muzu mrknout az jenom na zaznam....

Ja netipuju a verim Zenitu

Reagovat
smazaný uživatel

Já ten zápas taky nakonec neuvidím....

Reagovat
smazaný uživatel

Takže jsem na tom tady nejlíp s tím poločasem?

Jinak kde mrknete na záznam? Natáčíte si to,nebo někde na netu?

Reagovat
smazaný uživatel

Stahnu ripnutej z ruskejch torrentu

Reagovat
smazaný uživatel

to jsi na tom jeste dobre...ja neuvidim ani jeden

Reagovat
Tomanatura

Netroufnu si říct výsledek, ale mám radši CSKA...

Reagovat
M11

Ja to vidim na remizku.. ale snad to zenit doma zvladne

Reagovat
One-Real

Věřim Zenitu, koukám že to uvidím celé snad jako jediný .

Reagovat
smazaný uživatel

Smiem sa opýtať, kde to budeš sledovať?

Reagovat
One-Real

Nejspíš přes SopCast Pokud to tam budou dávat, a v to pevně doufám.

Reagovat
smazaný uživatel

Treba tam niečo inštalovať, alebo ako to funguje?

Reagovat
One-Real

SopCast si stáhneš na myp2p.eu a pak to spouštíš přes myp2p.eu, nebo rovnou přes SopCast.

Reagovat
smazaný uživatel

Kdyz je prenos na SopCastu, tak rusky kanaly vetsinou bejvaj v opravdu dobry kvalite - doporucuju hodit obraz na TV a od beznyho televizniho prenosu je to pak k nerozeznani .... uvidime jaky zdroje budou dneska...

Reagovat
smazaný uživatel

vsazeno jedničku na borce z petrovskij a že padne více než 2,5 golu na zápas

a rozhodně tohle bude zajímavější zápas než chelsea-ManU

Reagovat
smazaný uživatel

Snad, doufam.... minule CSKA - Zenit byla neskutecna nuda

Reagovat
smazaný uživatel

podle mě to bude přestřelka se šťastnym koncem pro zenit, a v to i doufám....

Reagovat
smazaný uživatel

mnoho zlomených srdcí

Reagovat
smazaný uživatel

Musel to být fantastický zápas. Co jsem četl, tak Zenit měl šancí, který postačí outsiderovi na celou sezónu a dal z toho pouze jeden gól. To je něco neskutečného. Už se těším, až si ten duel stáhnu, bude se na co dívat. Btw, díval se někdo?

Dzagojev a Vágner Love.

Reagovat
smazaný uživatel

Naladil jsem to asi ve čtvrtý minutě, Pitěr už prohrával. CSKA se pak sotva dostalo za půlku, ovšem když už, šance měli. Zenit tlačil jako blázen, do půle měli dát aspoň tři góly, ale nutno podotknout, že tutovější šance možná fakt měli armějci, i díky některým neuvěřitelným kiksům Šírla. Po začátku druhý půle jsem si přeladil na Chelsea-ManU a když jsem chtěl dokoukat nějakejch dvacet pětadvacet závěrečnejch minut, viděl jsem neuvěřitelných 0:3 a zničeně jsem utekl zpět do Anglie.

Reagovat
smazaný uživatel

Neskutecny, jakej muze bejt fotbal...... zapas, kterej je tak na 10:2 skonci 1:3. CSKA si vybralo snad vsechno stesti na deset let dopredu, neuveritelny co vsechno muze skoncit na tycich, brevnach atd.

Ocenit musim teda Dzagojeva s Vagnerem Love, ktery byli fantasticky - tihle dva si to vitezstvi zaslouzej

Jinak nadhernej zapas, hlavne Zenit hral naprosto fantasticky-ale ten vysledek je tragedie

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele