2. kolo
23.03.2008 14:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Zenit s Radkem Šírlem pokořil FK Moskva

Šlágr 2. kola ruské Premier Ligy mezi FK Moskva a Zenitem Petrohrad dopadl lépe pro hostující mužstvo. Zenit díky brankám Aršavina a Anjukova zvítězil 2:0.

Zenit začal skvěle, po faulu Kuzmina na Zyryanova zahrávali modrobílí přímý kop. Aršavin poslal technickou střelu k levé tyči a ve 3. minutě poslal Zenit do vedení. Inkasovanou branku si určitě nedá za rámeček brankář Žernov, který se kvůli nepozornosti nepřemístil včas.

Další šanci si vytvořil opět Zenit, Aršavin poslal nebezpečný roh, který ve skrumáží prošel pod nohami několik hráčů, a moskevští můžou děkovat štěstěně, že míč netrefil někdo z hostujících hráčů. FK Moskva odpovědělo střelou Bystrova, s kterou měl Malafejev problémy.

V první patnáctiminutovce působili sebevědomějším dojmem hráči Zenitu, kteří si na hřišti dovolili mnohem více než svěřenci Olega Blochina. Poté se hra trochu uklidnila. Ve 23. minutě se Zyryanov, Faizulin a Pogrebnjak blýskli krásnou kombinací, nicméně poslední jmenovaný byl naneštěstí pro fanoušky Petrohradu v ofsajdu. Tým kouče Advocaata měl i v dalších minutách slibné momenty, moskevský tým evidentně tahal za kratší konec. V 39. minutě přišel světlý moment FK Moskva, útočník Adamov nastřelil břevno.

Také vstup do druhého dějství měl Zenit lepší, po zaváhání obránců domácího mužstva se dostal Aršavin do situace jeden na jednoho, ale finální řešení nevyřešil dobře. Oleg Blochin byl bezmocný, dobře viděl, že jeho tým se výkonem nemůže vyrovnat úřadujícímu mistrovi. V 59. minutě přidal Zenit druhý hřebíček do domácí rakve, Anjukov si z pravé strany naběhl na přihrávku ze středu pole a přesnou střelou na vzdálenější tyč zvýšil na rozdíl dvou branek. Žernov si na míč sáhl, ale to bylo vše.

Odpovědět mohl domácí útočník Bracamonte, ale Malafejev byl připraven. Zenit se mohl těšit z dvoubrankového náskoku, a tak předal iniciativu FK Moskva, střídající Maxi Lopéz v 84. minutě obelstil téměř celou obranu Zenitu a poslal míč Hectoru Bracamontemu, Argentinec ale z mírného úhlu nemířil přesně. Zenit si dvoubrankový náskok uhájil, a potvrdil tak, že na FK Moskva umí, sérií vítězství v řadě nad moskevských celkem totiž prodloužil na tři utkání.

V dresu FK Moskva se na hřišti neobjevil ani jeden český fotbalista. Čížek nenastoupil kvůli poraněnému kolenu a Roman Hubník zůstal na lavičce. Za hosty odehrál celé utkání Radek Šírl na levé obraně, neudělal chybu, vedl si celkem dobře. Slovenské duo Tomáš Hubočan a Kamil Čontofalský se na hřiště nedostalo.

Autor: David Kubáň / soccer.ru

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

FK Moskva mě teda dost zklamali, hlavně Aršavin si s nima vytíral řiť. Takhle se o první trojku nehraje.

Reagovat
fantomas

dyt je to teprv druhý kolo

Reagovat
smazaný uživatel

to bylo jasné že Zenit vyhraje:)

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

cže? šírl je nejlepší hráč severní polokoule?

Reagovat
smazaný uživatel

Prosím?

Reagovat
smazaný uživatel

radek čontofalský se ani nemoh dostat na hřiště když tam byl jenom kamil

Reagovat
smazaný uživatel

Jj moje chyba.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele