čtvrtfinále
04.04.2023 18:00 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

Radost hráčů Frankfurtu (© AFP)

Frankfurt dvěma slepenými góly vystavil Unionu v DFB-Pokalu stopku

Berlínský klub v minulém ročníku došel do semifinále, teď tedy skončil o jedno kolo dříve. Tak trochu symbolicky v tom měl prsty, resp. nohy, Randal KOLO Muani, díky němuž se Eintracht podívá v této soutěži mezi nejlepší čtyři poprvé os sezony 2019/2020.

Francouzský útočník hesenského celku na sebe upozornil už v 5. minutě. Jeho dobrou střelu zpoza vápna ale Lennart Grill skvěle vytěsnil. Stříbrný medailista z posledního světového šampionátu se záhy dožadoval penalty, neboť se domníval, že jej Christopher Trimmel fauloval. Bastian Dankert byl každopádně zcela opačného názoru.

Skóre se tedy měnilo až v minutě jedenácté. Makoto Hasebe poslal z poloviny hřiště do soupeřova pokutového území centr, který Mario Götze famózní patičkou posunul na Randala Kola Muaniho, jenž pak prostřelil muže v rukavicích - 1:0. Než se hosté stačili vzpamatovat, prohrávali už o dva zásahy, přičemž i pod pojistku se postaralo stejné duo.

Po ztrátě míče si hráč s devítkou na dresu nabíhal z pravé strany, přičemž si všimnul, že se brankář Grill vydal na výlet, což vyřešil efektivním obloučkem, který se zastavil až v síti - 2:0. Orli byli jasně navrchu a Hasebe mohl přidat třetí branku, Rafael Borré ji po Butově přihrávce opravdu přidal, jenže byl o něco málo rychlejší, a tudíž se pískal ofsajd. Ve 28. minutě pálil autor této neuznané trefy z hranice malého čtverce do břevna.

Po změně stran se osmělil Sebastian Rode a svým dalekonosným pokusem těsně minul. Mario Götze měl sám svou velkou šanci v 53. minutě, avšak napálil jenom obránce Paula Jaeckela. Poté střílel Sheraldo Becker a Kevin Trapp bez větších problémů zakročil. Svěřenci Urse Fischera byli v ofenzivě překvapivě bezzubí, jak doložil svým nepřesným zakončením i Josip Juranović. Jedinou velkou možnost si vypracoval po dobré individuální akci střídající Jamie Leweling, leč gólman zvládnul zakročit.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
DidusIneptus

3:2 po prodloužení

Reagovat
DidusIneptus

Gotze keine Fotze Götze - Kolo Muani

Reagovat
DidusIneptus

Frankfurt tlačí soupeře

Reagovat
DidusIneptus

50 000 nadšených diváků

Reagovat
DidusIneptus

38.min hra se uklidnila, hraje se ve středu pole.

Reagovat
DidusIneptus

Zasloužený postup Frankfurtu. Rozdílový hráč Kolo Muani

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele