semifinále
03.04.2024 20:45 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Florian Wirtz (© AFP)

Finále DFB Pokalu okoření český souboj. Schick vyměnil pozdní góly za rychlou asistenci

Fotbalisté Leverkusenu porazili na domácí půdě druholigový Düsseldorf jednoznačně 4:0 a postoupili do finále DFB Pokalu. Farmaceuty nasměroval za postupem Patrik Schick, jenž tentokrát místo branky v posledních minutách zaznamenal v samém úvodu utkání šťastnou asistenci. K ideálnímu večeru domácích hráčů pomohl čistým kontem Matěj Kovář, Adam Hložek pak úspěšné počínání svých kolegů sledoval z lavičky. V boji o cennou trofej čeští reprezentanti narazí na krajana Filipa Kaloče, jenž nastupuje za Kaiserslautern.

Mezi fotbalovou veřejností sice rezonovala slova o blížícím se bundesligovém titulu Leverkusenu, stranou však zůstávala skutečnost, že Bayer bojoval v dalších dvou soutěžích. Jednou z nich byl DFB Pokal, který měli Farmaceuti rozehraný báječně, jelikož je v semifinále doplnila trojice týmů z nižších lig. Jako papírově nejsilnější působil právě Düsseldorf, jenž si brousil zuby na baráž o postup mezi německou elitu.

Bayer si ale zase dělal zálusk na účast ve finále, což od úvodního hvizdu demonstroval výrazným tlakem na defenzivu svého soupeře. Ten prakticky hned přinesl ovoce, neboť už v sedmé minutě usměrnil Schick přihrávku Granita Xhaky na pravý okraj malého vápna, odkud nikým nehlídaný Jeremie Frimpong napálil míč nechytatelně pod břevno. Neuplynulo ani 20 minut hry a favorit odskočil na rozdíl dvou branek. Florian Wirtz vyšperkoval rychlý kontr přesným pasem na Amineho Adliho, jenž křižnou přízemní ranou k zadní tyči bez problémů zvýšil. Následně vyrobil hostující gólman Florian Kastenmeier hrubku v rozehrávce, po níž se balonu ujal Adli, který tentokrát na oplátku našel Wirtze a hvězdný mladík skóroval potřetí. Těsně před odchodem do šaten mohli hosté snížit, jenže pohotovou střelu Andreho Hoffmanna z otočky zlikvidoval Kovář.

Leverkusenu vyšel také vstup do druhé půle a znovu dostal Fortunu pod silný tlak. Ten vyvrcholil po hodině hry, kdy Schickova hlavička trefila ruku jednoho z obránců a Wirtz z nařízené penalty zasadil Düsseldorfu již čtvrtý zásah. Dovršit pomyslného bůra mohl na prahu závěrečné dvacetiminutovky z přímého kopu Alejandro Grimaldo, jeho razantní pokus však proletěl kousek nad horní tyčí Kastenmeierovy branky. Pohodový postup domácího celku to ale nijak neohrozilo.

První soutěžní prohra Leverkusenu tak nepřišla ani v semifinále DFB Pokalu. O trofej Bayer zabojuje 25. května proti Kaiserslauternu.

Autor: Livesport.cz / Šimon Frodl

Komentáře (18)

Přidat komentář
Sigma Olomouc

Když Hložek nehraje ani tento zápas, tak to je fakt už bída.

Reagovat
Werkrider

Taky jsem byl překvapený. 3:0 po půli a šel tam Hofi, kterému to v poslední době moc nešlape.

Reagovat
Firkraag

Reagovat
Coutinho10

teď už si těžko kopne i za rozhodnutýho stavu, když Boniface je zpět

Reagovat
Greny

Takže německý pohár vyhraje jistě tento rok český hráč otazka je zda to budou tři nebo jen jeden

Reagovat
Mikyruv Knir

Znamena to, ze Lautern pujde do evropskych poharu, nebo to misto pripadne dalsimu tymu z ligy?

Reagovat
pobody's nerfect

Další tým z ligy. Byl o tom dnes dopoledne článek

Reagovat
Sosi

Clanky nikdo necte

Reagovat
Seydou Doumbia

Reagovat
$dolar$

Psal jsem naposled, když hrál Hložek v základu, že byl hroznej i přes gól. Sletla se tu letka jeho fanoušků a nadávala mi. Zajímavé, že od toho super výkonu nedostal zapas.

Reagovat
Sigma Olomouc

Je vidět že na to nemá/nehodí se do stylu Xabiho.

Reagovat
Firkraag

Spíš na to nebetyčně sere, jeho přístup v zápasech je strašnej. Že by hrál blbě? Ok- to se přece může stát, ale tam není žádná snaha u něj - dlouhodobě.

Reagovat
Bakary3

další nefanousek Slavie, co tvrdí, že nebude něco úplně ok s jeho nasazením.

Sparťani psali, že takoví neexistuji

Reagovat
John Obi Mikel

Reagovat
lampas

Hložek jen zbytečně brzy vyrostl (možná i vlivem nějakého dopingu). Jak se postupem let fyzicky srovnal se svými vrstevníky, tak je vidět, že je to totální průměrák.

Reagovat
DidusIneptus

Gratulace k suverénní cestě za double

Reagovat
DidusIneptus

První poločas obraz hry podle předpokladů. Druhý odfláknutý ze strany Bayeru.

Reagovat
Seydou Doumbia

nebyl důvod se snažit

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele