čtvrtfinále
02.03.2022 18:30 CET
0 : 4
(0:2)

Reportáž

Christopher Nkunku (© AFP)

Snadná práce pro Lipsko, po skalpu Hannoveru proklouzlo do semifinále DFB-Pokalu

Očekávaným semifinalistou Německého poháru se stalo Lipsko, které na půdě druholigového Hannoveru potvrdilo, že je v posledních týdnech v moc dobrém rozpoložení, a svého soupeře vypráskalo čtyřmi brankami. O první dvě se postaral v průběhu prvního poločasu Christopher Nkunku, v tom druhém navyšoval vedení Konrad Laimer a trefil se pak taktéž André Silva.

Poprvé se hosté gólově prosadili v 17. minutě. André Silva od pravé lajny posunul balón do středu pole, Dani Olmo následně přeběhl zhruba třetinu hřiště, ve správný moment přihrál na Nkunkua, jehož nedokázal zastavit bránící Muroja, a tak francouzský forvard zacílil na bližší tyčku. A ve 22. minutě Lipsko zaznamenalo další přesný zásah. Gvardiol perfektní kolmicí uvolnil Nkunkua, který obehrál vyběhnuvšího gólmana Zielera, zezadu se ho snažil ještě na poslední chvíli zabarikádovat stoper Franke, avšak jeho sok si míč elegantně zasekl a zacílil.

Domácí na tyhle dvě inkasované branky nedokázali zareagovat. Die Roten Bullen si bez obtíží pohodlný náskok hlídali, mohli ho ještě navýšit po rohovém kopu Angeliňa, to když Simakan hlavičkoval směrem na bránu, merunu ještě stačil tečovat Gvardiol, avšak famózní reflexivní zákrok vytáhl Zieler. Ani po obrátce se obrázek hry příliš nezměnil. Hannover na loňského vicemistra Bundesligy výkonnostně evidentně neměl a obdržel ještě další dva góly.

V 67. minutě zaúřadoval Laimer, jenž si na hranici šestnáctky narazil s Andrém Silvou a poté z poměrně těžkého úhlu překonal Zielera přesnou přízemní střelou ke vzdálenější tyčce. V 73. minutě přišlo na řadu definitivní rozuzlení tohoto duelu. Střídající Forsberg ze středu hrací plochy pobídl na levé straně Angeliňa, do jeho centru se vložil skluzující Muroja, nicméně ani on nezabránil, aby se pas objevil v brankovém území, a odtud pak André Silva skóroval do zcela odkryté branky. Postup do semifinále DFB-Pokalu nepředstavoval pro saský výběr větší překážku. Hannover mimochodem čtyřgólovou prohru utrpěl v této sezóně celkově již potřetí.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele