odveta
29.05.2021 18:00 CET
1 : 5
(1:4)

Reportáž

Sebastian Andersson (© AFP)

Köln v barážové odvetě suverénně přejel Kiel a zůstává mezi elitou

Po prvním utkání to pro Kiel, který obsadil ve skončené sezoně ve 2. Bundeslize třetí příčku, vypadalo velice nadějně. Z RheinEnergie Stadionu v Kölnu si přivezl díky gólu Simona Lorenze jednobrankový náskok. Jenže Kozli prokázali zkušenosti a v podstatě už po patnácti minutách hry bylo na Holstein-Stadionu jasné, že Bundesliga se tady v příštím ročníku kopat nebude.

Lepší start si svěřenci Friedhelma Funkela ani nemohli přát. Přesně po 120 sekundách centroval z levého křídla Ondrej Duda a Jonas Hector dokázal na bližší tyči z nějakých sedmi metrů hlavičkovat tak, že balon zapadnul přesně k té zadní - 0:1.

Jenže tohle vedení vydrželo jenom pár desítek sekund, protože prakticky hned z protiútoku bylo vyrovnáno. První střelu zvládnul Timo Horn ještě vyrazit, nicméně na dorážku z hlavy Lee Jae-Sunga už byl krátký - 1:1.

Hosté však nepropadli panice a v 6. minutě skórovali podruhé. Zleva tentokrát nádherně centroval Florian Kainz a Sebastian Andersson zamířil hlavou do protipohybu gólmana Ioannise Geliose - 1:2.

Další radost pro Köln přišla na pořad večera ve 13. minutě. Kainz znovu poslal míč do vápna a Andersson zakončoval stejnou částí těla, jako v předchozím případě. Brankář vyrážel pouze do kyčle svého spoluhráče Fabiana Reeseho, od které kulatý předmět doputoval na místo určení - 1:3.

Teprve potom si aktéři dali od střílení gólů pauzu. Ale pouze do devětatřicáté minuty. Tehdy Jonas Hector sklepnul vysoký míč pro Rafaela Czichose, jehož halfvolej levačkou se ukázal býti pro Geliose nechytatelným - 1:4. Tady už domácí trenér Ole Werner začal tušit, že z postupu ani letos nic nebude. Zvlášť když po změně stran zůstávali aktivnější borci hájící barvy klubu z města nad řekou Rýn.

Dobré možnosti si na konto připsali Duda, Andersson a dvakrát to zkoušel Florian Kainz. Střelec druhé a třetí trefy se opět osmělil po hodině hry, avšak Gelios si celou situaci pohlídal, což platilo i pro šanci Dominicka Drexlera ze 79. minuty. Poslední zásah vidělo přibližně 2350 diváků v minutě čtyřiaosmdesáté. Dlouhý aut do šestnáctky posunul Jan Thielmann na Ellyese Skhiriho, jeho střela pravačkou se zastavila až v síti - 1:5.

Podruhé v řadě se tedy klub z Bundesligy udržel v nejvyšší německé soutěži - minulý rok to byl Werder, letos Köln.

Autor: Tomáš Kordík / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
Kocour Klapuška

Bayern by evidetne ani na ten postup nemel

Reagovat
berliner

1.FC Koln i kdyz mam radsi Monchengladbach,Kolnu jsem to pral

Reagovat
fsada

1. FC Köln zcela zaslouženě , tady není o čem

Reagovat
smazaný uživatel

Ač mám oba kluby rád, tak Kolínu jsem to přál víc, kdyby sestoupili znovu po 2 sezónách v Bundeslize tak bych to asi nerozdýchal. A myslím si že je lepší že tam zůstali, protože i kdyby Kiel postoupil tak si myslím že máme 1. sestupujícího, jedinej kdo tam může hrát z těch postupujících důstojnou roli tak je maximálně Bochum, u Fürthu záleží jak moc posílí a budou konkurenceschopný

Reagovat
Arne

Paráda, plus pro Bundesligu... Kielu je škoda, viděl bych je tam mnohem radši než Fürth. Do 2-3 let jsou ale nahoře, dělají to tam dobře.

Reagovat
sir alex f

Reagovat
Spasitel

Som rád, že sa Köln udržal i ked by som to Kielu prial ale mali si uhrať to druhé miesto no.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele