1. zápas
01.06.2023 20:45 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Serhou Guirassy (© AFP)

Stuttgart podnikl zásadní krok k udržení, na úvod neměl s Hamburkem potíže

Od roku 2018 se snaží Hamburk znovu dostat do Bundesligy. Už čtyři sezóny v kuse nicméně zažívá v tomto ohledu zklamání. A teď to vypadá, že se mu ani na pátý pokus onen toužebný návrat mezi elitu nepodaří. Ano, má sice k dispozici ještě barážovou odvetu, jenomže dohnat třígólové manko, jaké si hned v úvodním utkání utvořil ve Stuttgartu, bude nesmírně složité.

Hosté prožívali pořádně mizerný vstup do tohoto zápasu. A jako by zkrátka právě ten tak trochu předznamenal jejich konečný nezdar. Už po zhruba 45 sekundách si ve vápně naskočil nejvýše na centr z rohového čtvrtkruhu od Sosy stoper Mavropanos a hlavou zacílil přesně do šibenice, k níž se gólman Daniel Heuer jenom marně natahoval.

Stuttgart byl i nadále v útoku nejbezpečnějším celkem. Ve 23. minutě se objevil v další velké možnosti Guirassy, jehož našel svou přihrávkou do zcela volného prostoru ve středu pole Vagnoman, forvard z Guiney se najednou ocitl zcela sám před Danielem Heuerem, velmi slabý pokus ovšem nasměroval pouze do soupeřových rukavic. Z téhle tutovky měl prostě vytěžit více.

O pár chvil později čelil Hamburk další velmi nepříjemné situaci. Středopolař Reis totiž u boční čáry vlastního pokutového území podrazil podnikajícího Millota a sudí Welz se nebál ukázat na bílý puntík. K nařízené penaltě se následně postavil Guirassy, jenže zase ukázal, že mu to v tomto duelu jednoduše moc nelepí. A jeho střelu Daniel Heuer vyrazil do bezpečí.

Avšak ani tenhle moment HSV nevybudil k nějakému zásadnímu zlepšení. Jestliže pak střádal o poločasové přestávce nějaké plány na obrat, pak je dvě rychle inkasované branky mezi 51. a 54. minutou vlastně hodily do koše. Nejprve se prosadil u vzdálenější tyčky Vagnoman, který jen lehce doklepl míč za brankovou čáru po přihrávce Millota.

A následně odčinil své neúspěšné počínání z první půle Guirassy, jenž využil další z povedených pasů po rohovém kopu Sosy. Hosté mohli alespoň nějakým způsobem korigovat pro ně negativní skóre v 77. minutě, kdy se Kittel propracoval k zakončení z hranice šestnáctky, ale jeho pokus směřující mezi tři tyče uměl vyblokovat do zámezí bránící Anton.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Toho Gerasimo vystřídat! Je to kazifotbal. Tři vyložené šance a žádný gól! Stuttgart přestal hrát, nechává hrát soupeře. HSV proti tomu nic nemá. Kdo by měl?

Reagovat
DidusIneptus

Není to Gerasimo, ale Guirassy ten neschopnej hráč co spaluje vyložený šance!

Reagovat
DidusIneptus

Nakonec tu svojí neschopnost z prvního poločasu Guirassy odčinil hezkým gólem v poločase druhém Stuttgart celkem v pohodě vyhrál. Kvalita šla na něm vidět víc než na hostech. Hosté bojovali, ale gola žádného nedali. Odveta bude zajímavá. Tam to může skončit v základní hrací době 3:0 a rozhodovat se bude buď v prodloužení, nebo dokonce na penaltách...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele