odveta
05.06.2023 20:45 CET
1 : 3
(1:0)

Reportáž

Enzo Millot (© AFP)

Hamburk chvíli doufal, po změně stran však odpadl. Mezi elitou zůstává Stuttgart

Nějakou dobu živil Hamburk naději na to, že by baráž o 1. Bundesligu ještě mohl zdramatizovat. Po přestávce ale od Stuttgartu dvakrát inkasoval, čímž pohřbil naděje na smazání třígólového manka z prvního vzájemného střetnutí. Rothosen tak zůstávají ve druhé nejvyšší soutěži, naopak stuttgartští Schwaben setrvali mezi elitou.

 

Hamburk do odvety vstoupil skvěle. První projektil Dompého ještě zneškodnil brankář VfB Müller, v šesté minutě si ale francouzský fotbalista pohrál s Mavropanosem. Z práce Dompého následně těžil Kittel, jenž se zpoza vápna opřel do míče a i s pomocí tyče poslal Rothosen do vedení.

Poté domácí přežili několik příležitostí protivníka. V podstatě ihned po inkasovaném gólu mohl vyrovnat Führich, avšak bránu HSV netrefil. To Guirassy v 17. minutě již po přihrávce od Enda rozvlnil síť, jenže jeho gól neplatil kvůli předcházejícímu ofsajdu. V závěru první půle měl šanci zase Hamburk. Glatzelova přízemní rána ale proletěla kolem tyče do zámezí.

Tři minuty po změně stran dostaly vyhlídky HSV na 1. Bundesligu vážné trhliny. Endo vybojoval ve středu pole míč, načež poslal dopředu Guirassyho. Ten před bránou domácích našel Millota, který i se štěstím propálil gólmana Hamburku Heuera Fernandese. A v 64. minutě se Rothosen s postupem do nejvyšší soutěže asi definitivně rozloučili. Po hrozivé chybě Heuera Fernandese v rozehrávce se podruhé v utkání snadno prosadil Millot.

Oba góly slavili hráči Stuttgartu bujaře pod kotlem příznivců HSV, což se nelíbilo ani domácím fotbalistům. Ani potyčky na hřišti ale nevrátili Hamburk zpět do utkání. Domácí navíc i v závěru zahazovali své příležitosti. Glatzel z dobré pozice zakončoval nepřesně, střídajícího Königsdörffera zase vychytal Müller. V 88. minutě postupoval Königsdorffer na Müllera dokonce sám, jenže nezvládl zakončení v podobě obloučku.

Rothosen se tak druhé branky v zápase nedočkali. A nakonec prohráli rozdílem dvou gólu. V samotném závěru střetnutí si totiž s defenzivou HSV pohrál střídající Silas, který po individuální akci upravil na konečných 1:3.

Autor: Ondřej Vaculík

Komentáře (3)

Přidat komentář
DidusIneptus

Věřím že Stuttgart se z baráže o5 dostane do ligy. A HSV? Ať příští rok maká jakožto rozdílový tým na 1.misto!

Reagovat
DidusIneptus

Po prvním poločase drtivá převaha Hamburku. Stuttgarťáci líný, myslí si, že mají vyhráno. Brání náskok 3:0 bráněním a už se jim to vymstilo, náskok už je jen o dva góly. Já být trenérem tak nařídim hráčům bránit stav útokem. Neříká se snad,, nejlepší obrana útok " ? Vypadá to, že Hamburk zápas otočí a zaslouženě postoupí do ligy. A stuttgartaci nemusí věšet hlavu, bude to pro ně změna, zahrajou si zase proti jiným týmům který v lize neměli.

Reagovat
DidusIneptus

Jeden se raduje, druhý pláče. To je úděl soupeřivosti. Radujme se s radujícími, plakejme s plačícími. Fotbal má dva póly a jeden zákon...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele