finále
22.01.2024 20:00 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter podruhé obhájil italský Superpohár, finálový apetit potvrdil Martínez

Milánský Inter zvítězil ve finále italského Superpoháru hraném v saúdskoarabském Rijádu nad Neapolí 1:0, a získal tak již potřetí v řadě trofej z této soutěže. Povedené obhajobě, ke které poprvé v historii musel šampion projít skrze semifinálový souboj, nechtěně pomohl útočník Partenopei Giovanni Simeone, jenž stihl ve druhé půli během pěti minut obdržet dvě žluté karty. Půlhodinovou přesilovku pak dokázal zužitkovat v první minutě nastavení Lautaro Martínez, který se gólem podílel i na dvou minulých ziscích Superpoháru.

Oba celky se probojovaly do finálového střetnutí po shodných výhrách 3:0 v semifinále, kdy Neapol zdolala Fiorentinu a Inter porazil Lazio. Gli Azzurri vstupovali do utkání nejen s vidinou zisku trofeje, ale také možností vyhrát vůbec poprvé v letošní sezoně tři zápasy v řadě. Favoritem duelu ovšem byli Nerazzurri, jež se nacházeli ve skvělé formě, o čemž svědčil i fakt, že od startu sezony padli v součtu všech soutěží pouze dvakrát.

Do rijádského finále s Neapolí vstoupili svěřenci Simoneho Inzaghiho opatrně a síly na trávníku byly zpočátku vyrovnané. První vážnější příležitost před Pierluigim Gollinim přišla po čtvrthodině hry, kdy Federico Dimarco razantní ranou z voleje branku těsně minul. Od té doby Inter jasně dominoval a chvíli před pauzou se mu dokonce podařilo skórovat. Trefa Martíneze však kvůli ofsajdu platit nemohla, a tak se šlo kabin za bezbrankového stavu.

Poločasová přestávka tlak Nerazzurri otupila a ofenzivní růžky začala vystrkovat také Neapol, technický obstřel Kvichy Kvaratskhelii ale mimo tři tyče vytěsnil Yann Sommer. Když už to vypadalo, že se Partenopei svému soupeři herně vyrovnávají, přišla velká komplikace. Simeone totiž v 60. minutě viděl druhou žlutou kartu a předčasně byl poslán do sprch. Výhoda jednoho muže Interu příliš nepomohla, jelikož se Neapolitánci stáhli do defenzivního bloku, který se obhájcům trofeje překonával ztěžka. Hrdinou se ještě před koncem základní hrací doby mohl stát střídající Marko Arnautovič, jenže ranou zblízka Golliniho nepřekonal. Milánský celek to ovšem nemrzelo, jelikož mu v nastavení "zlatý hattrick" po parádní zpětné přihrávce Benjamina Pavarda vystřelil Martínez.

Premiérový Superpohár v novém formátu tak nakonec ovládl Inter, který se za skvělou formu odměnil první trofejí v letošní sezoně.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (20)

Přidat komentář
Lubinterista

Arnautovic s Alexisem, to nemůže dopadnout jinak než penaltama

Reagovat
Lubinterista

Jesteze máme kapitana

Reagovat
snuff24

Nemít lautara a Calha tak hrajeme o EL

Reagovat
snuff24

Tady Inter vyhraje Supertrofej a nikdo to tady ani nekomentuje to je ostuda

Reagovat
Salfovic

Tak co bys chtěl, když u souhrnu celého ligového kola je 11 příspěvků.

Reagovat
Pharrell

Jj bohužel smutný fakt o italském klubovém fotbale .

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Pharrell

Reagovat
Nieuwendyk

Podvod

Reagovat
Interista_4ever

Super, určitě tahle výhra potěší, ale co si budem... čeká nás ještě větší boj o Scudetto.

FORZA INTER!!!

Reagovat
Rudy

Presne tak. Nebyl to zadny zazrak, zvladlo se to a hlavne zadne zraneni, OK. Liga hraje prim a v LM uvidime jak to pujde.

Reagovat
Nuno čomes

Jako asi lepší, že Calha a Nicolo se vykartovali na Fiore a ne na Juve. Teď to budou muset Frattesi s Asllanim zvládnout.

Reagovat
Pharrell

Reagovat
PISTOLERO

Reagovat
-R2D2-

Lautaro

Reagovat
Csaplárova past

TPČ ten Inter má formu ...

Reagovat
PISTOLERO

Už jsem myslel, že to tam snad nedotlačíme. To naše včerejší řešení finálních situací bylo do nebe volající

Nicméně, je to tam, do kasy taky něco připlulo a teď přepnout na ligu. Tři následující zápasy hodně napoví o scudettu. FORZA INTER!

Reagovat
Nuno čomes

No a on do obou zápasů postaví základ

Reagovat
PISTOLERO

Jo to byl nesmysl. Čekal jsem že v semifinále to trochu protočí. Nicméně teď je času na odpočinek docela dost, tak snad kluci dobře zregenerují..

Reagovat
Nuno čomes

Jo tak teď aspoň Calha a Nicolo spočnou.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele