Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

o 5. místo
09.02.2022 14:30 CET
3 : 1
(3:0)

Reportáž

Monterrey sebralo cenu útěchy, na MS klubů po výhře nad Al Jazirou skončilo páté

Pátou příčku na MS klubů očekávaně urvalo Monterrey, které si tak alespoň částečně spravilo náladu po nezdařeném čtvrtfinále s Al Ahly. Možný odpor Al Jaziry se mu povedlo zlomit prakticky hned na začátku, ta následně na tři rychle obdržené góly odpověděla jen jedním, a to navíc až v první minutě nastavení druhé půle, kdy už bylo o vítězi duelu fakticky rozhodnuto.

Poprvé se skóre utkání měnilo hned ve 4. minutě. Medina z pravé strany poslal pas do vápna, odvrátit míč do bezpečí hodlal bránící Traoré, počínal si ovšem tak nešikovně, že se nakonec balón odrazil od jeho spoluhráče Zayeda Sultana za záda gólmana Aliho Khaseifa. Ten se sice pokoušel ještě celou situaci zachránit, video ale ukázalo, že balón byl již za brankovou čárou.

Sotva se Al Jazira vzpamatovávala z prvního inkasování, už musela v 11. minutě skousávat další. Romo u pravé lajny vysunul Mezu, ten následně adresoval svůj centr do šestnáctky na Funese Moriho, a jelikož Ali Khaseif poněkud špatně vyhodnotil směr letící meruny, ocitl se mimo svůj prostor brány, a tak mexický forvard mohl bez větších problémů využít svou šanci.

A ve 25. minutě se neuvěřitelně produktivní Monterrey prosadilo gólově potřetí během krátké chvíle. González rozehrál standardku z levé strany na C. Montese, jenž hlavou zacílil přesně ke vzdálenější tyči. Z těchto ran se asijský celek oklepat nedokázal, nebo ne aspoň adekvátně, aby mohl případně ještě usilovat o celkově páté místo na turnaji. Jeho sok si náskok pohlídal.

Vlastně až po tomto momentu se v ofenzívě začínala osmělovat i Al Jazira. Ve 36. minutě měl smůlu v koncovce Traoré, který orazítkoval brankovou konstrukci, čili na přesný zásah si musela ještě počkat. A konkrétně až do posledních okamžiků zápasu, kdy Diaby zleva přihrál blíže do středu vápna, tam našel sbíhajícího si Bruna, jenž lehce překonal brankáře Andradu.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele