Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
05.02.2022 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Al Ahly zaskočilo mexického favorita a v semifinále narazí na brazilské Palmeiras

Africký zástupce Al Ahly stejně jako v loňském roce postoupil do semifinále MS klubů a stále může obhájit senzační třetí místo, které vybojoval po úspěšném penaltovém rozstřelu proti brazilskému Palmeiras. Právě s tímto protivníkem se teď utká v semifinále a vůbec poprvé ve své historii může postoupit do finále. Naopak mexické Monterrey bude zklamáno a po porážce 0:1 ho čeká jen duel o 5. místo.

Egyptský výběr porazil svého sobotního protivníka vůbec poprvé v historii, v letech 2012 s ním totiž prohrál 0:2 a o rok později dokonce 1:5. Monterrey mělo velké ambice a taktéž vůbec poprvé chtělo proklouznout do finále, jenomže nyní ho čeká jen zápas útěchy proti horšímu týmu z nedělního střetnutí mezi saúdskoarabským Al Hilalem a domácí Al Džazírou. Mírný outsider tohoto klání začal s velkým odhodláním.

Již po necelých třech odehraných minutách se mohl dostat do vedení, když Hussein El Shahat i přes pád uvolnil rozběhnutého Tahera. Ten se pak elegantní kličkou zbavil bránícího protihráče, ale přízemí střelou zblízka nakonec nevyzrál na brankáře Andrada. Al Ahly si vytvořilo další možnost po necelé půlhodině hry, jenomže po centru Maâloula z levého křídla pálil zapomenutý Taher jen do náruče argentinského brankáře.

Mexický klub si vytvořil první slibnou možnost ve 30. minutě, kdy ze střední distance napřáhl Arturo González, nicméně vzdálenější konstrukci minul zhruba o metr. Svěřenci jihoafrického trenéra Pitsa Mosimaneho rozhodli o svém úspěchu osm minut po změně stran. Na levé straně si krásně narazili míč Maâloul s Ahmedem Radwanem a po následném pasu odvracel Andrada jen na hranici šestnáctky, odkud rozvlnil síť poloprázdné branky Hany.

Monterrey vzápětí ožilo a ani ne o minutu později bylo blízko k vyrovnání, ovšem hlavičku osamoceného Mezy parádně vyrazil jednoruč nad břevno gólman Aly Lotfy. Al Ahly pak svého soupeře vůbec k ničemu neupustilo až do závěrečného hvizdu a hlavně díky perfektní defenzivě se mohlo radovat ze zaslouženého posunu mezi čtyřku nejlepších.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele