Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
09.12.2017 17:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Al Jazira Club - Urawa Red Diamonds 1:0

Domácí Al Jazira se ve čtvrtfinále MS klubů postarala o velké překvapení, když si na stadionu Abú Dhabí vyšlápla na japonskou Urawu a stejně jako v předkole uspěla v poměru 1:0. O jediný gól sobotního duelu se sedm minut po přestávce postaral Ali Mabkhout, který tak svému výběr zařídil účast mezi čtyřkou nejlepších. Klub ze Spojených arabských emirátů se pokusí své pohádkové vystoupení protáhnout ve středu proti slovutnému Realu Madrid.

Nicméně v tomto utkání se mu téměř žádné šance na úspěch nedávají, porážka španělského giganta a tedy finálová účast by byla neskutečnou senzací. Urawa si to již v úterý rozdá o 5. místo s marockým týmem Wydad AC. Přitom japonský zástupce byl v celém zápase aktivnější, po většinu času držel balón a dostal se i k více vyloženým šancím. Tu první spálil po necelé půl hodině hry, kdy mohl skórovat Koroki.

Ugajin svou kolmicí uvolnil na pravé straně pokutového území Motoa, jenž svým zpětným centrem téměř od brankové čáry vyzval ke skórování právě Korokiho. Jenomže hráč Red Diamonds v tisíciprocentní možnosti selhal, nikým neatakován dal do své střely příliš razance a odkrytou branku vysoko přestřelil. V dalším průběhu se Al Jazira osmělovala a jediný gól vstřelila v 52. minutě, když se prosadil již zmiňovaný Ali Mabkhout.

Ten využil rychlého protiútoku a závěrečné přihrávky od známého Brazilce Romarinha. Poté v tváří tvář proti brankáři Nishikawaovi nezaváhal a přízemní střelou zamířil doprostřed branky. Urawa bušila do defenzívy soupeře i v následujících minutách, jenomže k poslední gólové příležitosti se probojovala v 64. minutě. Znovu se v ní ocitl smolař Kokori a ani v tomto případě nebyl úspěšný.

Hráč japonského výběru nejprve předložil balón Mutovi. Jeho slabý přízemní pokus z hranice šestnáctky neudržel gólman Ali Khaseif ve svých rukavicích. Kokori mohl dorážet, ale nabídnutou možností byl tak zaskočen, že balón do sítě nakonec neprotlačil. Al Jazira stejně jako v předchozím klání soupeře k ničemu nepustila, zodpovědně bránila a obrovský tlak přestála až do závěrečného hvizdu.

Autor: Viktor Sandev / fifa.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele