Mistrovství světa klubů FIFA - Mistrovství světa klubů

čtvrtfinále
14.12.2013 20:30 CET
2 : 1
po prodloužení
(1:0, 1:1)

Reportáž

Raja udolala Monterrey a může se těšit na Atlético Mineiro

Raja dokázala po Aucklandu vyřadit i favorizovaný Monterrey a semifinále si zahraje proti Atléticu Mineiro. Prakticky celé utkání bylo z obou stran hodně vyrovnané, remíza 1:1 se urodila už po základní hrací době. V prodloužení nakonec určil vítěze svou trefou Kouko Guéhi.

První větší šanci zápasu si vytvořil Monterrey, po akci na jeden dotek pálil z hranice vápna na bližší tyč Juárez, mířil ale nakonec pouze vedle. Naopak na druhé straně se domácí radovali ze vstřelené branky ve 24. minutě. Inkasování má na svědomí gólman Orozco, jenž neudržel v rukavicích centr El Hachimiho, takže Chtibi mohl před ním dorážet.

Vyrovnat mohli Delgado a Cardozo, jejich pokusy ale dokázal zlikvidovat gólman Askri. V nastavení první půle mohl navýšit náskok Raja záložník Erraki, který se dostal do střeleckého úhlu a pak křižnou ránou zamířil těsně vedle. Na začátku druhého dějství zakončoval Suazo, Aksri byl mezi třemi tyčemi připravený.

O chvilku později mexický tým korigoval. Suazo poslal svůj přímý kop do vápna na hlavu Basanty, který z vyložené pozice v pohodě překonal Askriho. Po hodině hry mohl naopak strhnout vedení Cardozo, který si naběhl na krásný pas, ocitl se sám před domácím gólmanem, ten ho však tváří v tvář vychytal.

O vítězi muselo rozhodnout prodloužení a v něm byla nakonec úspěšnější Casablanca. V 95. minutě Moutouali posadil míč z rohového kopu na hlavu Guéhiho a ten hlavou zamířil přesně do šibenice. Hosté mohli ještě přece jenom odpovědět Arellanem nebo Suazem, jenže jejich střely skončily mimo.

Autor: Patrik Sandev / fifa.com

Komentáře (5)

Přidat komentář
Zajda

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

překvapení

Reagovat
smazaný uživatel

"mexickeho Raja"

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2 střely na bránu, 2 góly...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele