Další články

Pošetřené opory dotáhly Plzeň do finále poháru, Zlín na další zázrak nedosáhne

Viktoria Plzeň zvládla semifinálové utkání MOL Cupu a po domácí výhře 3:0 nad Zlínem se může těšit na vrchol soutěže, který odehraje také v Doosan Areně proti Spartě. Západočechům se od úvodu vyplácelo pošetření několika opor v ligovém zápase na Slovácku, což přispělo k rychlému vyřešení postupové hádanky. Nejprve se velmi rychle trefil odpočatý Tomáš Chorý, jehož ještě do přestávky doplnil svou první soutěžní brankou v plzeňském dresu další navrátilec do sestavy Lukáš Červ. Zimní posila z pražské Slavie navíc po změně stran přihrála ve formě hrajícímu útočníkovi také na pojišťující zásah.

Plzeň je krůček od pohárového finále. Přemůže Viktoria dle očekávání Zlín?

Putování pohárovou Evropou už sice má Plzeň za sebou, stále ovšem zůstává v jedné vyřazovací soutěži. Viktoria má velkou šanci probojovat se do finále národního poháru, neboť v semifinálovém souboji vyzve na domácí půdě slabší Zlín. Potvrdí Západočeši roli favorita?

Vorel věří, že Spartu postup do finále poháru povzbudí do konce sezony

Brankář Vojtěch Vorel věří, že postup do finále domácího poháru přes druholigovou Opavu povzbudí fotbalisty Sparty do konce sezony a závěrečnou část zvládnou. V rozhovoru pro klubovou televizi uvedl, že utkání na hřišti Slezanů pro něj kvůli nedostatku práce nebylo snadné. Uznal, že při jeho týmu navzdory výhře 2:0 stálo i štěstí.

Sparta dokráčela v Národní den bez spěchu do finále poháru, Opavu srazila před půlí

Sparta nedopustila překvapení a v semifinále MOL Cupu vyhrála v Opavě 2:0. Výkop utkání byl o několik minut opožděn, čímž se Fotbalová asociace České republiky i sponzor poháru přihlásili k iniciativě Národního dne bez spěchu, která poukazuje zejména na příliš vysokou rychlost na silnicích. Silně favorizovaní Letenští s ní souzněli i přímo na hřišti, kde si na první regulérní gól počkali až do 44. minuty, kdy hlavou skóroval Jan Kuchta. Razítko na jejich třetí finálovou účast v řadě přidal v závěru Victor Olatunji.

Druholigový celek v pohárovém finále? Opava chce své trápení ukončit proti Spartě

Opavští fotbalisté sice v nedávné minulosti strávili tři sezony mezi tuzemskou elitou, přesto jejich asi největší úspěch zažili coby druholigový klub. Před sedmi lety proklouzli do finále poháru, což se jim může podařit i nyní - musí ale zdolat loni stříbrnou Spartu.

Plzeň doplnila nejlepší čtveřici MOL Cupu, pád Jablonce odstartoval smolný vlastenec

Fotbalisté Plzně odčinili poslední ligovou porážku, když ve čtvrtfinále MOL Cupu zvítězili v Jablonci 3:0 a postoupili mezi čtyři nejlepší celky turnaje. V první půlhodině utkání dokázali být domácí pro favorita vyrovnaným soupeřem, ve 34. minutě si ovšem po centru z pravé strany nešťastně srazil míč do vlastní branky Nemanja Tekijaški. Severočechy inkasovaný gól nalomil, což vedlo jen o tři minuty později k trefě Jana Kopice, jenž se prosadil poprvé od poloviny října, a definitivně tak pojistil plzeňský postup.

Čtvrtfinále na Střelnici podruhé. Jak moc do souboje mezi Jabloncem a Plzní promluví absence?

Původně se souboj o semifinále MOL Cupu mezi Jabloncem a Plzní měl odehrát na konci února. Rozmary počasí však tento plán zhatily. Tentokrát by již ale nic nemělo bránit konání duelu. Potvrdí hosté ze západu Čech roli favorita? Nebo se domácím povede navzdory řadě absencí překvapit?

Jak poslední dvě derby změnila příběh celé sezony, vysvětluje Tomáš Daníček

Česky fotbalový fanoušek dostal minulý týden hned dvojitou nálož největšího tuzemského utkání. Ve středu a v neděli se totiž odehrálo v pořadí 309. a 310. pražské derby mezi Spartou a Slavií. Dva zápasy, které mohou být pro další vývoj letošní sezony určující, jsme v dnešním vydání podcastu Livesport Daily probrali s Tomášem Daníčkem, autorem článků a analýz pro Football Club a majitelem populárního účtu Czech Football.

Sparta se v semifinále poháru představí v Opavě, vítěz dohrávky přivítá Zlín

Pražská Sparta se v semifinále domácího poháru představí na stadionu jediného zbylého zástupce z nižší soutěže - druholigové Opavy. Vítěz odloženého čtvrtfinálového zápasu mezi Jabloncem a Plzní přivítá Zlín. Rozhodl o tom dnešní los v sídle FAČR na pražském Strahově.

Karabec si na penaltu proti Slavii v prodloužení věřil, ale nebyl na ni určený

Vítěznou penaltou ve 114. minutě rozhodl střídající Adam Karabec o vítězství fotbalistů Sparty 3:2 po prodloužení na půdě Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru.

V neděli půjdeme porážku z pohárového derby napravit, řekl slávista Schranz

Univerzál Ivan Schranz je rád, že fotbalisté Slavie mají možnost Spartě oplatit dnešní porážku 2:3 v prodloužení ve čtvrtfinále domácího poháru už v neděli, kdy se pro změnu na Letné pražská "S" utkají ve šlágru 23. ligového kola.

Sparta nemilosrdně trestala chyby sešívaných, Slavia ztratila derby v prodloužení

Slavia ztratila v pikantním čtvrtfinále MOL Cupu dvoubrankový náskok a před zaplněnou Fortuna Arenou padla se Spartou 2:3 po prodloužení. Jedním z rozdílových hráčů 309. vzájemného duelu znepřátelených celků se stal dvougólový Victor Olatunji. Hostující kanonýr v soubojích Nigerijců několikrát těžil z chyb Igoha Ogbua, jenž tak opět ukázal, že mu střetnutí s úřadujícím českým mistrem vůbec nevychází. Rozhodnutí následně zajistil chvíli před koncem z pokutového kopu Adam Karabec. Za zmínku stojí, že penaltu odpískal Karel Rouček, který se stal ve věku 27 let nejmladším rozhodčím, co kdy tento prestižní zápas řídil.

Odložené čtvrtfinále poháru mezi Jabloncem a Plzní se odehraje 2. dubna

Odložené čtvrtfinále domácího poháru MOL Cupu mezi Jabloncem a Plzní se odehraje v úterý 2. dubna od 18:00. O náhradním termínu utkání, které se v úterý neuskutečnilo kvůli husté mlze, informovala v tiskové zprávě FAČR coby organizátor soutěže.

Posledních pět derby pražských "S": Trofeje pro oba a Priskeho procitnutí

Nejdřív v poháru, pak v lize. Fotbalisté Slavie a Sparty proti sobě nastoupí do nejslavnějšího derby v Česku dvakrát během čtyř dnů a jejich souboje opět přitáhnou pozornost fanoušků po celé republice. V poháru, k jehož čtvrtfinále vyběhnou večer v Edenu, se potkávají dokonce čtvrtý rok po sobě. Za rok a půl tak oba rivalové stihli pět vzájemných bitev. Co všechno se v nich stalo?

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele