Karabec si na penaltu proti Slavii v prodloužení věřil, ale nebyl na ni určený

29.02., 09:31
Aktuality
Adam Karabec (© AFP)

Vítěznou penaltou ve 114. minutě rozhodl střídající Adam Karabec o vítězství fotbalistů Sparty 3:2 po prodloužení na půdě Slavie ve čtvrtfinále domácího poháru. Dvacetiletý ofenzivní univerzál na tiskové konferenci přiznal, že přestože po odchodu kapitána Ladislava Krejčího ze hřiště na pokutový kop určený nebyl, věřil si na něj. Podle Karabce se v pražském derby znovu ukázala vítězná mentalita letenského celku, který městského rivala porazil navzdory dvougólovému manku.

"Určený jsem nebyl, v tu chvíli po Krejdovi nebyl určený nikdo. Bavili jsme se, kdo si věří. Někdo říkal, že by si to klidně vzal, ale já si věřil. Takže jsem si to vzal a kluci mě nechali kopat. Díkybohu za to," řekl Karabec, jenž ve 103. minutě přišel na trávník právě místo Krejčího.

Hosté kopali v Edenu penaltu poté, co střídající domácí stoper Tomáš Vlček při bránění Karabce zahrál rukou. Hlavní sudí Karel Rouček však pokutový kop odpískal až po zásahu videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů.

"Myslel jsem, že to penalta bude. Ruka mu vyletěla, trefil jsem mu ji. Akorát jsem nevěděl, jestli ji třeba neměl víc u těla. Oslavu gólu jsem měl předem domluvenou, kdybych ho dal. Stál jsem na místě a udělal svoji oslavu," uvedl Karabec ke gestu před severní tribunou nabitou slávistickými fanoušky.

Neplánuje, že by Krejčího na penalty nahradil. "Pogratuloval mi, ale ještě jsme se o tom nebavili. On je kapitán... Rád mu to nechám, aby dál dával góly," prohlásil reprezentant do 21 let.

Sparta ve 47. minutě prohrávala o dvě branky, do hry ji však dvěma góly mezi 55. a 70. minutou vrátil Victor Olatunji. "Vypovídá to o tom, co zažíváme poslední dobou. Jsme extrémně silný tým na těžké zápasy. I když prohráváme, zvládneme to ubojovat. Znovu se ukázala naše vítězná mentalita. Minulé roky jsme takovou neměli," podotkl Karabec.

Derby v Edenu bylo nejen reprízou loňského pohárového finále, ale zároveň i předehrou nedělního ligového šlágru na Letné, v němž bude Slavia dohánět na vedoucího obhájce titulu Spartu čtyřbodovou ztrátu.

"Jsou to dva odlišné zápasy. Výhra v poháru nám může pomoct psychicky, ale velký vliv na nedělní zápas, myslím, nemá. Pojede se nanovo, zápas v lize bude ještě důležitější," uvedl Karabec, který dal ve 100 nejvyšší soutěže 12 branek.

Podzimní ligové derby v Edenu (1:1) zklamalo svou úrovní i neurvalým chováním jeho aktérů. Pohárové čtvrtfinále nabídlo mnohem férovější duel. "Bylo určitě lepší. Na podzim jsem nebyl ani na lavičce, sledoval jsem derby jen z hlediště. Byl to extrém, jaký jsem snad nikdy neviděl. Jsem rád, že tentokrát se utkání odehrálo takhle, v neděli snad bude ještě lepší," dodal Karabec.

Autor: ČTK

Komentáře (125)

Přidat komentář
Grupma

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Netrefil jsi mu ruku ale stehno debile! Míč se mu pak ztečoval na ruku, střela už nešla ani po bráně ani nemířila na žádného spoluhráče, penalta totálně zařízená kundou u videa která rozhodčímu ukázala pouze jediný záběr, ze kterého to vypadalo že chytil gólovou střelu! Penalta zmanipulovaná, kopnutá hrozně, že by jí polovina gólmanu čapla..... Ale hlavně že je sralťani zase králové! Kdy jste naposledy vyhráli něco fér bez přičinění rozhodčích?

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Thelvin

Reagovat
Lemond Laws

Reagovat
doshcz

Reagovat
dest1l

mnam mnam Bobík

Reagovat
kilobyte

Teď mi to hraje v hlavě.

Reagovat
Greny

A co by ta tec o stehno reálné změnila na té penaltě??

Reagovat
!!!OCIP_KINAB

Tak jestli se mají ve fotbale vymýšlet penalty za balóny z kterých vůbec nehrozí branka a byly ztečované do vlastní ruky jinou částí těla nešťastně tak, že z toho opravdu nic už nehrozilo tak mě asi víc začne bavit hokej protože hru pak ovládají rozhodčí při takových momentech a ne hráči! Tzn. že když se podobná situace stane Sraltě je to penalta a když např. Bohemce nebo komukoliv jinému tak video mlčí!

Reagovat
Perzifláž

Neber si vůbec do držky bohemácký střížkováky, pindo polská

Reagovat
Lemond Laws

Ok, já jako obránce ve vápně vezmu míč do ruky, ale jelikož nehrozila šance a gol, žádná penalta

Reagovat
Papra

a tebe vytvořili kde?

Reagovat
Hasan Šáš

co to je, tvl? jasnější penaltu už sem dlouho neviděl

Reagovat
wwwx

Já teda dvě v tom samym zápase. Ale tahle byla teda taky.

Reagovat
Manik...

Reagovat
srbic13

Reagovat
10adam

Ses posral, ne?

Reagovat
Sigma Olomouc

Reagovat
Blasphemer

Reagovat
r.mrazik

Reagovat
Y.Cabaye

Reagovat
waynemarkrooney

Reagovat
Bucky

Reagovat
Tomas1234

Reagovat
ACSeRw!n

taky kdo jinej by to mel kopat z tech co byli na hristi

Reagovat
Bucky

Panák, Sorensen, Zelený, Kairinen? Dneska už dávno neplatí, že jsou penalty doménou útočníků, je to spíš otázka hlavy a na tréninku ti do vinglu kopne 9 z 10 penalt do vinglu i gólman. Čímž ale neříkám, že neměl jít Karabec, ale před kopem bych tam asi raději poslal jednoho z výše zmíněných. Popravdě je i dost sympatické, že se pro hattrick netlačil Olatunji, když měl dva fíky a nebyl určený náhradní střelec za Krejdu. Spousta hráčů by se tam cpalo za každou cenu.

Reagovat
kilobyte

V takový moment ne. V takový moment je tak půlka týmu ráda, že se o nich vůbec neuvažuje. A další části spadne kámen ze srdce, když se nabídne někdo sám.

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mr.Mike

Ja byl rad ze sel Kara..na prvni dobrou me nenapadl, ale kdyz sem videl ze jde on tak sem byl celkem v klidu

Reagovat
smazaný uživatel

Pojďme si něco říct. Slavia má pod Trpisovskym klesající tendenci. Před dvěmi - třemi roky bomba, Evropa i tituly. Jenže teď se zdá, že ve Slavii svůj impact vyčerpal. Dva roky bez titulu (a pojďme se pobavit o tom, že svými tahy jako střídání golmanů atd., kolikrát ty ztráty zapříčinil i sám), teď to vypadá na třetí rok za sebou bez titulu a dokonce sezóna bez žádné trofeje. Je tohle ok pro Slavii? Není. Priske udělal za krátký čas to, že předběhl Slavii, která byla tehdy, když přišel, o pár let oproti Spartě vepředu. A to jak v řízení klubu, tak v taktice atd. Takže co teď? Mysli si fakt Trpisovsky, že může vyhrát evropský pohár? I když Intertoto cup (ona EKL je kvalitativně je Intertoto), není složitá soutěž, ale možná by ji vyhrál se Souckem, Borilem a tehdejší Slavii, ne teď. Jak píšu, třetí rok bez titulu a možná rok bez trofeje.

Reagovat
ACSeRw!n

Trpis ma neotresitelnou pozici, podrzi ho. Naopak Priske dostane laso z vetsiho tymu a pak nikdo nevi, co se bude dit se Spartou.

Reagovat
ratusek

Taky myslím, že za rok či dva Priske odejde a jsem zvědavej, kdo na jeho místo přijde a jak na tom potom budete

Reagovat
ACSeRw!n

podle me Loucka a nebo zase neco sezene Rosa mimo, nikoho z ligy nevidim.. jedine Kovac nebo Holoubek, pokud pujdou nahoru jeste za ty dva roky

Reagovat
Bucky

Kéž by už všichni zapomněli na to, že nějaký Holoubek existuje. Jsem na něj fakt vysazenej, ale fakt si myslím, že minimálně mezi fanoušky Sparty není víc vyhypovaný trenér než on. Dřív jsem to samé říkal o Martinu Haškovi a věřím, že mi historie dá za pravdu i tady. Holoubek fakt ne.

Reagovat
kilobyte

Holoubek měl aspoň ten jeden úspěch ve Spartě. Ale na Spartu nemá.

Hašek byl tragický furt.

Reagovat
Mr.Mike

Hasek ma jen titul

Reagovat
kilobyte

Jako asistent. Pak když přebral Spartu s náskokem, tak to dokázal posrat.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak to plsral hlavně Hřebík ne.

Reagovat
kilobyte

Hřebík? Pochybuji, že měl na to vliv.

Reagovat
Uwe háže buly

Tak jestli si pamatuju, tak přezimoval první o já nevím kolik bodů s tím, že trénoval už Hašek a nad ním byl Chovanec. V zimě se vyměnil Chovanec za Hřebíka a po nějaký dobe se nasral Hřebík i na střídačku a začal koucovat.

Reagovat
kilobyte

Já si nejsem jistý, ale podle mě to do odchodu řídil Chovanec a Hřebík pak přišel dělat normálně sportovního ředitele, na lavičce vůbec nebyl. Možná do toho Haškovi kecal, ale to je tak všechno.

Reagovat
Neon

Hašek se dokázal se zbrojovkou vyhnout baráži.

Reagovat
kilobyte

Reagovat
ratusek

Reagovat
Mr.Mike

Jo to je skvelej trener pro mladez, ale na acko Sparty do asi nikdy nebude to vypada zatim spis

Reagovat
Greny

Podle mě půjdou dal cestou trenéra ze zahraničí

Reagovat
oli9

Reagovat
Losinho

Podzim by měl rozhodnout i o Trpišovi, pokud neudělá teď titul. Tři sezóny bez titulu jsou dost, nějaká jeho aura nedotknutelnosti už je doufám pasé.. i když Tvrdík ho bude držet jak to jen půjde.

Reagovat
Bakary3

Reagovat
Witcher

Slavia má perspektivní kádr.Sralte odejde Birma a Krejčí a hrajou zase třetí housle

Reagovat
JeséRodriguez

Birma je dobrej hráč, ale ne nenahraditelnej. Třeba odchod Haraslína by bolel víc. Krejčí taky několikrát absentoval a podařilo se ho nahradit

Reagovat
oli9

No jako obrana Slavie a Sparty se monetwlne nedá absolutně srovnávat..

Reagovat
r.mrazik

Birma podepise smlouvu a Krejci se herne nahradi...v kabine to bude horsi no

Reagovat
kilobyte

V derby bude větší problém nahradit Ogbua.

Reagovat
Neon

Reagovat
Losinho

Třeba se vrátí Ousou..

Reagovat
kilobyte

To zas ne. To už by bylo moc lehký. Bychom museli přivést Štetinu, aby se to trochu vyrovnalo.

Reagovat
Bucky

Jojo, stačí jen aby ze Sparty odešel Birma, Krejčí, Haraslín, Kuchtič, Kairinen, Laci, Preciado, Panák, Sorensen, Ryneš a Vindahl a Sparta bude zase hrát třetí housle. Vy experti mě fakt bavíte. Vždycky vytáhnete ze Sparty někoho "nenahraditelného", bez kterého se to celé sesype a pak to dopadne tak, že Sparta udělá titul, i když byla půl sezóny bez kapitána a nejlepšího hráče Krejčího. Že vás ještě baví tyhle blbosti pořád dokola opakovat, i když se vždycky ukáže, že je to úplná blbost.

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat
Mr.Mike

Vidis odesli nejlepsi hraci Hancko a Hlozek a hned dalsi sezonu se vyhral titul.

Oba najednou neodejou beztak.

Birmu nikdo neznal nez prisel do Sparty, tak nevim proc by se nemohl najit zas nekdo jinej az prijdou odchody.

Reagovat
Bucky

A nezapomínej na zranění Krejčího a odchod gólmana. Padla celá osa týmu. Nejlepší gólman, obránce, záložník i útočník.

Reagovat
ratusek

To se vše může otočit hned v neděli. Slavia může vyhrát a bude to o bod a výhoda bude na její straně. V opačném případě 7 bodů by asi už rozhodlo, ikdyž těch zápasů bude pořád dost, včetně pojebané nadstavby.

Reagovat
naheCZ

Klesající? Spíš jsme trošku klesli a teď se motáme na místě a ne a ne se zvednout zpátky. Trpiš teď dostane opět konečně možnost sestavit si a stabilizovat kádr. Pokud to příští sezónu opět bude bez titulu, tak to bude na diskuzi o jeho odvolání. A furt letošek odepisovat nejde, v neděli můžeme v pohodě vyhrát.

Reagovat
81Tomas

Konecne sestavit? Jako do ted nemohl nakupovat nebo co?

Reagovat
naheCZ

Spíš se každý hned musel prodat. Teď má prostor na to, že ty hráče hned otáčet nebude muset.

Reagovat
Greny

Tak pokud nebudete chtít otáčet hráče tak se ale musíte zaměřit na jiné typy hráčů jako je Wallem, Ogbu, Zafeiris, nebo třeba ten Malick nebo jak se jmenuje

Reagovat
Nuno čomes

Doteď totiž mohli za jednoho hráče dát jen 100 mega..

Reagovat
Lemond Laws

A v té debilní a klesající formě na podzim vyhráli skupinu EL

Reagovat
meno

Reagovat
kattos

Jako to co řekl je kravina, ale smítko pravdy na tom je, pokud Slávka ten titul zase neurve...

Reagovat
Mr.Mike

KL neni slozita a proto loni vyleteli ve skupine

Reagovat
herold

Sparta Slávku zařízla, vyndala ji ze soutěže, kde měla největší šance. V neděli jí může pakticky ukončit sezonu. A to všechno zvládla Sparta v desíti, klobouček.

Reagovat
JessePinkman
Reagovat
kilobyte

Je to na něco narážka?

Reagovat
Lemond Laws

Je to prostě útržek z videa .. a teď se to hází do různých meme atd. Jak to řekl, dobré dopo

Reagovat
dondinho

když to říkáš...

Reagovat
naheCZ

Pokud mi neuniká nějaká reference, tak jsem asi jen starej a přijde mi to strašně trapný.

Reagovat
ACSeRw!n

kdo to je ?

Reagovat
OranžováKarkulka

Rohony

Reagovat
10adam

Kdo to je?

Reagovat
Moshe Dajan

Někdo, kdo má rohaté ohony. Jenom tip.

Reagovat
ratusek

Jsem zvědavej na los, jestli dají hned Plzeň se Spartou, nebo až finále

Nejlepší by ale byla tehdejší repríza Zlín - Opava v Olomouci (ty vole to už je 7 let, šílený, jak to letí )

Reagovat
Rizek

Tak Slávie po zápase odmítla potvrdit zápis o utkání.

Z ostudy kabát měli už včera po tom brekotu Trpiše, ale tohle je ještě víc. Tady tu svojí ufňukanost potvrdili tak nějak oficiálně.

Reagovat
ACSeRw!n

Vlcek to nepodepsal no a ani Barankovi nepodal ruku.. Kdyz se to secte s Kukou v pozapasovym studiu a s Trpisakem, kterej podle jeho tiskovky videl pro SKS asi 5 penalt a pro ACS 4 cerveny, tak je to slusnej ocean sesivanejch slz a to mame za sebou jenom pohar. To sem zvedavej, co se bude dit po nedeli.

Reagovat
doshcz

Reagovat
ratusek

přitom vy jste se takhle nechovali ne? Když jste byli ještě nedávno v totálních sračkách. Tak, jak se chová Slavia, se nechová velký klub

Reagovat
Bakary3

Nechovali, asi i proto, že se trošku smířili s tím, že už to není ta devadesátkova arogantní Sparta.

Slavia teď neunáší, no.

Reagovat
JessePinkman

Reagovat
Petr325

Reagovat
mistr129

Tak taky spoustu zajímavých věcí pamatuju, třeba slzici Kadlec po tě ztrátě trigoloveho vedení, Radovi malem prdla cévka po Mingazovově skoku, Strama jel že není Benevento…

Reagovat
wyqinac

jojo, presne to rikal

Reagovat
Mr.Mike

Ze maj tohle ty zebraci zapotrebi aspon nejakou dustojnost si mohli nechat ..pokud nekdy nejakou meli

To je breceni po kazdym derby co nevyhrajou

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Neon

Reagovat
Greny

Tlak na rozhodčí co budou pískat v nedeli

Reagovat
kilobyte

Řekni, že to není pravda. Vždyť to už ani není k smíchu. Taková ubohost.

Reagovat
Bakary3

ostuda kolikrát s Řehákem, Houšteckým, bořilem, teď tohle, si dělají prdel už

Bych si je pozval na kobereček všechny a profackoval

Reagovat
Greny

Jenže za toto vše má odpovědnost Tvrdík, on jim to vše dovolil, kamaradsky ksefty a oblíbenci Trpise (asistenti, hráči,byvali hráči a funkce pro ně, několikrát vidíš jak Trpis řeší na lávce něco s Tělem co to je tvl...,

Nikdo kdo by jim oponoval a měl jiný názor tam není a Tvrdík to taky není ten naopak do toho krásné zapadá s Kolarem

Reagovat
10adam

Ale LuftJarda přece kultivuje fotbalové prostředí, ne?

Reagovat
ratusek

Nezmar, který byl jejich protiváha byl odejit a hozen přes palubu

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
Nuno čomes

Reagovat
Freedo

Penalta být pravidlově měla, bohužel. I když je to hrozná smůla, že znovu v derby ke konci takhle trefí ruku, to snad ani nejde vymyslet.

Ale víc mě štve, že takovej usmrkanec jde provokativně slavit před TS. Může být rád, že tam někomu neruply nervy a nepřeskočil plot.

Reagovat
ACSeRw!n

jaka smula? jasne bylo videt, ze mu tu ruku nastreluje umyslnne

Reagovat
wyqinac

Reagovat
Lemond Laws

Přesně... spíš je na hovno, že co máš jako obránce dělat no

Reagovat
10adam

Většinou v těchto situacích dávají ruce za záda

Reagovat
verv

Jít tam s rukou u těla nebo za zádama třeba. Za tu chvíli, co byl na hřišti tam, měl 2 takový situace. To už není smůla ale spíš nešikovnost.

Reagovat
Losinho

Reagovat
verv

jako že má běžet slavit přes celý hřiště před kotel Sparty, aby náhodou někoho neurazil?

Reagovat
kilobyte

Vždyť slavil tam, kde dal gól. Nikam provokativně nešel.

Reagovat
PBLead

Co oslava El Hadji Dioufa u sparťanského kotle, kdy si dává ruku k uchu, byla OK? Prostě jak se do lesa volá, tak se z lesa ozývá.

Reagovat
ratusek

Myslí.si že když byl vyhlášen fotbalistou Afriky, že se z něj všichni poserou

Reagovat
RickNash

TS je zkratka pro Tribuna snowflakes nebo co?

Soupeři taky slavěj góly

Reagovat
Freedo

Sněhový vločky fandí přesně těm klubům jako ty.

Reagovat
PBLead

Reagovat
Mr.Mike

Mohl to nekdo preskocit by vam hodily zpatky plot i pred vas kotel no

Reagovat
kilobyte

"Jednou bych si přál, aby na derby pražských „S“ jezdili lidé z celého světa, jako na El Clásico."

Zdroj: https://www.idnes.cz/fotbal/prvni-liga/pavel-tykac-majitel-slavie-halftime.A240227_120737_fotbal_malu

To by koukali na tu úroveň.

PS: Docela mě překvapilo, že 60 letý fanoušek Slavie má jako nejoblíbenějšího slávistu Škodu. Bych čekal, že vybere někoho ze svého mládí. Přeci jenom jako dítě to člověk vidí trochu jinak.

Reagovat
Hasan Šáš

To jeho slávistictví mi bylo vždycky podezřelý, nejspíš je začal sledovat až s Číňanama. Jinak by musel okamžitě vytasit minimálně F. Veselýho, ale určitě nemá ani tucha, kdo to byl.

Reagovat
PBLead

Té pohádce o tom jaký je velký fotbalový fanoušek a oddaný slávista někdo věří? Prostě si miliardář koupil hračku...

Reagovat
Nieuwendyk

Reagovat
kilobyte

Tak to je jasný. Ale když už že sebe dělá celoživotního fanouška, tak bych čekal, že to trochu domyslí.

Reagovat
ACSeRw!n

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele