osmifinále - 1. zápasy
07.10.2009 16:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FK Příbram - Baník Ostrava 2:0

Před odvetou si Baník řádně zkomplikoval své naděje na postup. Na hřišti Příbrami totiž prohrál a v domácím zápase bude muset stahovat dvougólové manko.

Oba celky velmi touží po postupu, a tak nikoho nepřekvapilo, že nastoupily téměř v nejsilnějších možných sestavách. V první půli bohužel diváci příliš zajímavých akcí neviděli, ba naopak. Na hřišti mohli spatřit řadu nepřesností a především boj ve středu hřiště. Jeden z mála světlých momentů přišel zhruba po čtrnácti minutách hry. Do pokutového území Baníku se dokázali dostat Rodriguez s Dos Santosem, následně našli zpětnou přihrávkou Videglu, který nádhernou dalekonosnou střelou vymetl levý roh Baránkovy brány.

Příbram velmi dobře bránila a hráčům Baníku nedávala žádný prostor pro útočné manévry. Naopak v 21. minutě se snažil o zakončení Dos Santos, ale na Baránka nevyzrál. Obdobně si vedl také o deset minut později. V závěru poločasu přišla největší příležitost hostů. Se štěstím se dostal míč ke kopačkám Mičoly, jenž gólmana Krbečka pořádně vystrašil. Baník měl sice územní převahu, ale do konce poločasu jí nijak využít nedokázal.

Úvody poločasů dnes Příbrami skutečně šly. Po změně stran čekala na gól deset minut. Po faulu Tomašáka na Šmejkala zahrával pokutový kop Tomáš Pilík, který přesným kopem k pravé tyči dokázal zvýšit na 2:0. V 61. minutě zkoušel své štěstí opět Mičola, jenže pálil přesně do míst, kde zrovna stál Krbeček, jenž si s jeho pokusem jednoduše poradil.

Aktivní Mičola se sice snažil o vstřelení branky, ale dnes mu zřejmě nebylo souzeno se prosadit. V 72. minutě se ocitl ve výborné pozici, bohužel ale nedokázal míč dobře zpracovat a z celé šance tak nic nebylo. V 72. minutě mířil hlavou Neves pro změnu nad, Ličkova střela byla zase zblokována. Výhru mohl naopak navýšit Rodriguez, ale Baránek jeho pokus lapil. Příbram si závěr zápasu pohlídala a zaslouženě zvítězila.

Autor: Tomáš Honajzer / idnes.cz

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele