19. kolo
21.03.2010 10:15 CET
1 : 2
(1:1)

Viktoria Žižkov

Hradec Králové

Rozhodčí: Kocián - Pospíšil, Dobrovolný
Diváci: 2.412

Reportáž

Viktoria Žižkov - FC Hradec Králové 1:2

Pražský stadion Viktorie Žižkov viděl veledůležitou bitvu. Domácí hráči se případnou výhrou mohli dostat na dostřel postupovým pozicím, což se jim však nepovedlo. Votroci si tak vezou velmi důležité 3 body z venkovního hřiště, když se ve velmi zajímavé podívané dokázal prosadit nejdříve Fischer a po něm Poděbradský.

Do první půle vstoupili aktivněji hráči domácích, kteří se snažili využít domácího prostředí a počáteční nekoncentrovanosti Votroků. První vážnější situace se tak udála právě před hostující brankou, když Vaculík rozehrál rohový kop přesně na hlavu vyskočivšího Culka, který ale v nadějné pozici hlavou přestřelil. O chvíli později se pak do zajímavé šance dostali Hradečtí zásluhou Pavla Černého, který se po pěkné kombinaci protlačil ke křižné střele, avšak branku minul.

Zahřmělo tak až v minutě jednadvacáté. Nejprve se domácí Pulkert snažil vymodlit pokutový kop, ale jeho pád v pokutovém území posoudil sudí Kocián jako nafilmovaný. Z náseldného protiútoku nacentroval Radek Hochmeister do opušteného pokutového území, kde se v tu chvíli nacházeli pouze hostující hráči, a tak nebyl pro Romana Fischera problém vybrat si, kam míč umístí.

Hra po vstřelené brance nabrala na tempu a také na přesnosti. Důkazem budiž vyrovnávací gól Ladislava Martana, který se objevil zcela osamocený mezi bránícími hráči a hlavou dokázal vyrovnat.

Druhý poločas nabídl zajímavou podívanou, ve které se především Viktoriáni hnali za vítězstvím, neboť remíza v tomto zápase pro ně neměla valný význam. Hradečtí však dokázali využít otevřených okýnek v brance Pražanů. V 61. minutě se Pavel Černý po rychlém brejku dokázal vyšplhat nejvýše, ovšem tvrdou hlavičkou těsně minul. Zahřmělo tak až po 78 minutách, kdy Roman Fisher poslal krásnou přihrávku do "české uličky", na kterou si naběhl Jiří Poděbradský a zblízka překonal vyběhnuvšího Hrušku.

Poslední minuty nabídly strhující podívanou, během které se Žižkov snažil vší silou vyrovnat. Největší příležitost však v samotném závěru nevyužil Kalod, který se po mlýnici v pokutovém území dokázal dostat ke střele, ale zblízka Lindru nepřekonal.

Votroci si tak vezou velice důležité vítězství ze stadionu Viktorie, která naopak zřejmě definitivně ztratila naději na postup do vyšší soutěže.

Autor: Filip Horký

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele