27. kolo
21.05.2008 17:00 CET
1 : 2
(?:?)
statistiky zápasu nejsou k dispozici

Reportáž

SFC Opava - 1. HFK Olomouc 1:2

Zápas v Městských sadech měl šokující začátek. HFK Olomouc se ujalo vedení už ve třetí minutě. Opava ale zásluhou Milana Bartesky vyrovnala na 1:1. Jenže v závěrečných minutách podruhé inkasovala a s postupem se tak může s největší pravděpodobností rozloučit.

To, že Opava nedokáže hrát na nulu, se potvrdilo také dnes, už ve třetí minutě. Po rohovém kopu se k míči dostal Ondřej Kalvoda a tvrdou ranou poslal hosty do vedení. A mohlo být pro Opavu ještě hůře. Za dalších pět minut se Kalvoda prosadil podruhé, tentokrát ale nebyla jeho trefa uznaná pro ofsajd. Blízko vyrovnání byl Halaška, ale svou hlavičku poslal nad. Ovšem v 28. minutě nařídil po faulu na Zapletala rozhodčí Kocián penaltu, k její exekuci se postavil Milan Barteska a střelou k tyči dal první opavský gól. Nerozhodný stav vydržel až do přestávky.

HFK vstoupilo do druhé půle opět velmi aktivně a hned v úvodních minutách musel gólman Novák vytáhnout ze svého repertoáru několik skvělých zákroků. Nejprve zlikvidoval pokus Vodáka a za další minutu vychytal také Dadáka. V 54. minutě vytáhnul úžasnou robinzonádu také proti střele Toporčáka.

K překvapení všech si Opava dlouhou dobu nemohla vypracovat skutečnou gólovou šanci. I přes převahu většinou narážela na dobře bránící hosty. V 69. minutě naopak moc nechybělo a mohla podruhé inkasovat. Střela hostí jen těsně minula Novákovu svatyni. V nastaveném čase už SFC nezachránil ani Novák. Na střelu Krutého byl krátký. HFK tak po osmi kolech opět vyhrálo.

Autor: Tomáš Honajzer / onlajny.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Opava ukáže, že patří do ligy. Můpj tip 2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Domácí to nepustí. Tip 2:1.

Reagovat
smazaný uživatel

Pro SFC Opava je to velké zklamání, takhle se o postup nehraje.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele