30. kolo
01.04.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Radost hráčů Sassuola (© AFP)

Bodový zisk Udinese proti Sassuolu zůstal pravidlem i na apríla

Sassuolo remizovalo ve 30. kole Serie A na domácí půdě s Udinese 1:1. O dělbě bodů se rozhodlo v závěru první půle, když se v rychlém sledu trefila dvojice Francouzů hájící opačné barvy Grégoire Defrel a Florian Thauvin. Neroverdi se do dalšího vedení nedostali, a na první výhru ve vzájemném utkání od roku 2018, stejně jako na posun ze sestupového pásma, tak nedosáhli.

Pozice Sassuola v nejvyšší italské soutěži vypadala po návratu z mezinárodní pauzy dost zoufale. Přestože Neroverdi byli před závěrečnými devíti zápasy kampaně jen dva body od příček znamenajících záchranu, osm porážek z posledních 10 klání znamenalo, že jim velmi reálně hrozil sestup ze Serie A po 11 letech. K lepším zítřkům se černozelení mohli nastartovat doma, kde přivítali Udinese.

První velkou příležitost nabídli bíločerní Sassuolu v 10. ḿinutě sami, když naněkolikrát nepřipravili o míč Armanda Laurientého. Jeho střelu však vyrazil Maduka Okoye a následná dorážka Andrey Pinamonteho mířila těsně vedle tyče. Domácím divákům zatrnulo ve 34. minutě, kdy sražený pokus Lorenza Luccy jeden z obránců odkopl takřka z brankové čáry. Ve 41. minutě svou první branku sezony vstřelil Defrel, který měl čas položit si gólmana a s přehledem zakončit. Vyrovnáno však bylo ještě do poločasu, když povedenou kombinaci s Robertem Pereyrou přetavil v gól Thauvin.

Klidné vody druhé půle mohl 20 minut před koncem rozčísnout Sandi Lovrič, jehož pohotová rána však skončila na břevně, a navíc jí pravděpodobně předcházel ofsajd. Neroverdi se nadále snažili využít svou velkou převahu v počtu zahrávaných rohů, avšak hostující obránci a gólman Okoye toto obléhání ustáli. Na marné ofenzivní snaze domácích měl svůj podíl i fakt, že opět neměli k dispozici zraněného Domenica Berardiho, jenž v úvodním vzájemném klání této sezony proměnil dvě penalty.

Důležitá záchranářská bitva tak nakonec divákům vítěze nenabídla. Sassuolo sehraje následující ligové kolo 5. dubna, kdy se střetne se Salernitanou. Bianconeri vyzvou o tři dny později Inter.

Autor: Livesport.cz / Kryštof Burger

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele