26. kolo
24.02.2024 15:00 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Záchranářská mise Empoli přinesla další úspěch, Sassuolo poslal do kolen Bastoni

Empoli zvítězilo ve 26. kole Serie A na hřišti Sassuola 3:2. Novým koučem povzbuzení hosté šli do vedení už v 11. minutě, kdy se poprvé v sezoně prosadil kapitán Sebastiano Luperto. Na vyrovnání Neroverdi reagoval po hodině hry proměněnou penaltou M'Baye Niang. Domácí ovšem dokázali skóre i napodruhé srovnat, na pozdní zásah Simone Bastoniho z nastaveného času už ale nestačili. Azzurri tak po změně trenéra neprohráli již pošesté v řadě a vyhoupli se už na 13. příčku, naopak Neroverdi po herním propadu zůstali těsně nad zónou sestupu.

Ač se to běžnému fanouškovi mohlo zdát překvapující, Sassuolo bylo v reálném boji o záchranu v nejvyšší italské soutěži. Neroverdi procházeli obrovskou herní krizí, když od startu října minulého roku v lize pouze dvakrát zvítězili. Jejich soupeř z Empoli na tom byl sice bodově velmi podobně, z posledních pěti střetnutí však ani jednou neprohrál, přičemž vybojoval remízu s Juventusem či Fiorentinou.

První přímé ohrožení branky soupeře způsobil už ve čtvrté minutě hostující Razvan Marin, který při zahrávání přímého kopu podklouzl, i přesto se ale jeho pokus zkroutil k pravé tyči, kde ho musel vyrazit gólman Andrea Consigli. Napodruhé už byl ovšem rumunský záložník úspěšnější, když jeho rozehrávka skončila na hlavě Luperta, jenž se z bezprostřední blízkosti jednoduše prosadil. Inkasovaná branka sice povzbudila domácí celek k předvedení o něco lepšího výkonu, o který se do značné míry zasadil aktivní Armand Laurienté, avšak většina jejich zakončení končila mimo tři tyče.

O poznání lepší byl start domácích do druhé půle. Nejdříve sice znovu pálil nad Nedim Bajrami, krátce nato se ale Nerovedri dočkali pokutového kopu, který bezpečně proměnil Andrea Pinamonti. Pak ovšem přišla chyba i ve vápně domácího celku, když rukou zahrál Gian Marco Ferrari, a míč si tak na penaltový puntík mohl postavit Niang, jenž opět nekompromisní ranou vrátil svému týmu vedení. Senegalec nebyl daleko od dalšího přesného zásahu o sedm minut později, avšak Consigli předvedl reflexivní zákrok proti jeho dorážce z bezprostřední blízkosti. Azzurri to mohlo mrzet ve chvíli, kdy vysoký centr zužitkoval ke srovnání předchozí hříšník Ferrari. Empolesi se však znovu nevzdali a v 94. minutě mohli po hlavičce Bastoniho slavit vítězství.

Sassuolo tak opět zaváhalo a doma nezískalo ani bod. Příští týden 28. února jej čeká vložené kolo s Neapolí, Empoli změří 3. března síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele