32. kolo
14.04.2024 15:00 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Armand Laurienté (© AFP)

Ohrožené Sassuolo prohospodařilo skvěle rozjetý zápas, AC dotáhlo stíhací jízdu k bodu

Ve vynikající formě hrající AC Milán se v duelu 32. kola Serie A překvapivě trápil na hřišti Sassuola, odkud si nakonec odvezl remízu 3:3. S celkem, jenž ovládl předchozích pět ligových zápasů, to přitom dlouho vypadalo ještě hůře, neboť velkou část utkání i kvůli dvěma trefám Armanda Laurienteho prohrával dvougólovým rozdílem. Výborně rozehrané klání ale o záchranu bojující Neroverdi nedotáhli do zdárného konce, když nechali svého soupeře nejprve snížit a v závěru dovolili Noahu Okaforovi také vyrovnání.

Sassuolo v minulém kole nedotáhlo do zdárného konce skvěle rozehraný duel se Salernitanou a po zisku bodu mu stále náležela předposlední pozice. Proti AC Milán navíc nemělo mít příliš mnoho nadějí na úspěch. Rossoneri totiž v lize pětkrát za sebou triumfovali a upevňovali si druhou pozici za suverénním Interem.

Na hřišti adepta na sestup však již brzy prohrávali o dvě branky. Hostující fanoušky už po čtyřech minutách zmrazil Andrea Pinamonti, jenž využil tečovaného pasu od Kristiana Thorstvedta a střelou z první překvapil nepřipraveného Marca Sportiella. Druhý zásah domácího celku obstaral krátce nato Lauriente, který po akci z levé strany a vyhraných soubojích s obránci AC i s přispěním štěstí navýšil náskok Sassuola. Milánské vrátil do hry portugalský křídelník Rafael Leao, jehož rána na zadní tyč po pěkné individuální akci trochu ztlumila euforii Neroverdi. Svěřenci Stefana Pioliho v závěru poločasu dostali svého soupeře pod značný tlak, branku z něj však nevytěžili, jelikož trio velkých příležitostí dokázal zlikvidovat Andrea Consigli.

Nevyužité šance mrzely hostující tým o to víc v 53. minutě, kdy se podruhé v utkání prosadil Lauriente. Francouzský záložník si naběhl na křižnou přihrávku od střídajícího Gregoireho Defrela a z výborné pozice prostřelil Sportiella. Dvougólový náskok ovšem černozelení udrželi jen šest minut. Sassuolo nejprve zahodilo obrovskou šanci uzavřít zápas čtvrtou trefou, když nevyužilo přečíslení čtyři na dva. Trest se dostavil takřka okamžitě a Luka Jovič z dorážky opět dostal Milán na dostřel. Za další čtyři minuty stav utkání zdánlivě vyrovnal Samuel Chukwueze. Nigerijský útočník se však v okamžiku zpracování balonu nacházel v ofsajdu, a branka tak nemohla být uznána. Regulérní trefu si na svoje konto připsal až Okafor, který v závaru nasměroval balon za Consigliho.

Neroverdi tak překvapivě vybojovali bod. Příští zápas je čeká 21. dubna proti Lecce, AC Milán se o den později střetne v derby s Interem.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (1)

Přidat komentář
oli9

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele