16. kolo
16.12.2023 20:45 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Jacopo Fazzini v utkání s Turínem FC (© AFP)

Obrana Turína vystavila Empoli kalibru videorozhodčího. Zima při výhře opět zahříval lavičku

Hráči Turína porazili v 16. kole Serie A Empoli 1:0 gólem Duvána Zapaty ze 25. minuty. Diváci ovšem byli svědky většího počtu branek, jelikož hned dvakrát rozvlnili síť i hráči Empoli. Pokaždé je ale o radost připravila kalibrovaná čára videorozhodčího, která tak zásahy týmu z jihu Itálie zneplatnila. I proto Azzurri zůstali na sestupové příčce, zatímco domácí se posunuli do horní poloviny tabulky. Celý zápas pozoroval z lavičky reprezentační bek David Zima, jenž v tomto ročníku zasáhl pouze do pěti duelů Býků.

Turínský klub trápila především značná nevyrovnanost výkonů. Ta se projevila i v posledních dvou ligových duelech, když Býci po suverénním vítězství nad Atalantou uhráli v minulém kole jen bezbrankovou remízu s Frosinone. Před domácím publikem ale dvakrát v řadě naplno bodovali, přičemž obě tyto výhry řídil probuzený Nikola Vlašič. Soupeř piemontského klubu sice po tragickém vstupu do ročníku začal vcelku pravidelně sbírat body, stále se ovšem nacházel na sestupové 18. příčce.

Povedený začátek zápasu na Stadio Olimpico z pohledu domácích mohl ve vedoucí branku přetavit Antonio Sanabria. Paraguayský útočník ovšem nejprve zblízka ztroskotal na Etritu Berishovi a o chvíli později ho o výstavní gól nůžkami připravil ofsajd Vlašiče, který celé akci předcházel. Sanabriův zkušenější kolega z útoku Zapata už byl v zakončení kliničtější, když si ve 25. minutě naskočil na centr Raoula Bellanovy a hlavou poslal Býky do vedení. Zhruba po půlhodině hry sice síť na druhé straně rozvlnil Tyronne Ebuehi, postavení mimo hru mu ale střelecký zápis do statistik sebralo. Stejný rozsudek vynesli rozhodčí i po trefě Liberata Cacaceho, a do kabin tak šli Azzurri s jednogólovým mankem.

Diváci na prořídlých ochozech v Turíně museli po změně stran sledovat především velké množství soubojů a krás fotbalu si příliš neužili. Vrásky na čele jim udělal po hodině hry Matteo Cancellieri, jehož samostatný únik zastavil až rychlým výběhem Vanja Milinkovič-Savič. To bylo ze strany Empolesi, co se týče ofenzivy, ve druhé půli vše, jelikož ani náznak závěrečného tlaku nepřišel.

Turín tak doma znovu uspěl a připsal si tři body. Oba týmy čeká ještě před vánočními svátky jeden ligový duel. Býci vyzvou 23. prosince Udinese, Empoli se o den dříve pokusí potrápit Lazio.

Autor: Livesport.cz / Martin Záboj

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele