16. kolo
17.12.2023 20:45 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Inter vyloupil Řím a utekl Staré dámě. Hrubku Lazia při rozehrávce potrestal kličkující Martínez

Vedoucí tým italské Serie A Inter navýšil v 16. kole své vedení před druhým Juventusem už na čtyři body, když na půdě Lazia Řím zvítězil 2:0. Atraktivní duel nabídl prvního úspěšného střelce v závěru úvodního poločasu, kdy se po chybě domácí defenzivy prosadil nejlepší ligový kanonýr Lautaro Martínez. Již 15. trefa nejgólovějšího útočníka aktuálního ročníku, na něhož po změně stran ještě navázal Marcus Thuram, zároveň pomohla Nerazzurri k ukončení více než pětiletého čekání na výhru ze stadionu Orlů.

Fotbalisté Interu vstupovali do utkání s dvojitou motivací, jelikož Juventus, jejich zatím nejvážnější soupeř v boji o titul, v páteční předehrávce pouze remizoval na hřišti Janova. Nerazzurri si tak případným vítězstvím mohli v čele ligové tabulky vytvořit pohodlný náskok. V Římě je ovšem nečekal jednoduchý úkol, jelikož na půdě Lazia vyhráli naposledy v roce 2018.

Duel od úvodních minut nabízel vyrovnanou podívanou, přičemž aktivnější na útočné polovině byli spíše hráči Lazia. Obrana Interu však byla zformována velmi pevně a svého soupeře do gólových šancí příliš nepouštěla. Výjimkou byla akce Manuela Lazzariho, který přesným centrem našel na zadní tyči Cira Immobileho. Italský útočník nicméně z dobré pozice mezi tři tyče nezakončil. Vedení se tak trochu překvapivě ujali fotbalisté v oranžových dresech. Martínez vystihl ve 40. minutě špatnou malou domů, oběhl bezmocného brankáře Ivana Provedela a pohotově dopravil balon do prázdné brány.

Krátce po změně stran mohlo být srovnáno. Nicoló Rovella uspěl v osobním souboji, s balonem prošel až do pokutového území, jenže jeho prudkou přízemní střelu z pravé strany zlikvidoval povedeným zákrokem Yann Sommer. Hráči Interu byli v zakončení mnohem efektivnější. V 66. minutě se po přihrávce od Nicola Barrely prosadil z levé strany šestnáctky přesnou ranou k tyči Thuram. Pojistku mohl přidat chvíli po něm Henrikh Mkhitaryan, v cestě mu však stál fantastický Provedel, který další změnu skóre nepřipustil. Všechny naděje Lazia na zvrat v zápase utnul Lazzari, který se nechal zbytečně vyloučit.

Inter využil zaváhání Juventusu a vítězstvím si v čele soutěže vybudoval čtyřbodový náskok. Příště se utká už ve středu 20. prosince s Bolognou. Lazio o dva dny později zavítá na půdu Empoli.

Autor: Livesport.cz / Šimon Juračka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele