11. kolo
04.11.2023 15:00 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

Radost hráčů Neapole (© AFP)

Neapol se výhrou v Salernu prodrala do první čtyřky, Osimhenův záskok opět prokázal kvalitu

Hráči Neapole si v kampánském derby v 11. kole Serie A poradili s domácí Salernitanou 2:0. Mistr ligy většinu utkání jasně dominoval, přičemž vítězství mu zařídil již ve 13. minutě Giacomo Raspadori. Mladý italský útočník, jenž v poslední době naskakoval v základní sestavě místo zraněného Victora Osimhena, vstřeleným gólem přispěl k bodovému zisku svého celku již ve třetím po sobě jdoucím soutěžním střetnutí. Tým ze Salerna naopak společně s Udinese zůstává posledním celkem bez vítězství a se ziskem pouhých čtyř bodů se krčí na dně tabulky nejvyšší italské soutěže.

Když se Salernitaně nedařilo v lize, musela si zlepšit náladu v poháru proti Sampdorii, které při vítězství 4:0 nasázela jen o dvě branky méně než v celém dosavadním ligovém ročníku. Zpátky do reality měl domácí celek vrátit úřadující mistr, jenž se před týdnem vybičoval k velkému výkonu proti AC Milán, s nímž ještě o pauze prohrával 0:2, nakonec však sahal po vítězství. Neapol se nicméně opět musela obejít bez Osimhena, kterého trápilo zranění stehna.

Absence nejlepšího střelce hostů byla v úvodu na jejich hře znát. Neapolitánci sice na hřišti posledního týmu tabulky dle předpokladů dominovali, z jejich tlaku však vzešlo minimum střel, které navíc často mířily mimo tři tyče. Výjimkou byl pokus Raspadoriho, ten ovšem skončil v náruči domácího gólmana. Nakonec to byl ale přece jen 23letý Ital, který ve 13. minutě po průnikové přihráce Stanislava Lobotky otevřel ranou na zadní tyč skóre. Krátce po rozehrávce mohl vedení pojistit Matteo Politano, brankář jeho dalekonosný pokus ovšem vytěsnil nad branku. Záhy utkání navázalo na obraz hry z úvodu a Gli Azzurri pokračovali v dlouhém, ale bezvýsledném obléhání branky Salernitany. I ta se občas vydala do rychlého protiútoku, mnoho starostí však Alexi Meretovi nenadělala.

Krátce po změně stran se prudkou dělovkou z hranice vápna znovu přihlásil o slovo aktivní Raspadori, mířil ale přesně na gólmana Guillerma Ochou. Chvíli nato napálil z ještě větší vzdálenosti tyč Politano. Další nebezpečně vyhlížející střelecký pokus si v 61. minutě připsal ranou z voleje Piotr Zieliňski, opět ale mířil do míst, kde se pohyboval Ochoa. O definitivní podpis pod triumf hostů se tak postaral střídající Eljif Elmas, který si v rohu vápna navedl míč na pravou nohu a vypálil přesně ke vzdálenější tyči.

Domácí nezískali ani bod a posunu z poslední příčky se nedočkali. Salernitana se v dalším kole představí 10. listopadu na stadionu Sassuola, Neapol o dva dny později přivítá Empoli.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele