15. kolo
10.12.2023 18:00 CET
1 : 2
(0:2)

Reportáž

Joshua Zirkzee (© AFP)

Rychlý start vynesl Chrtům z Bologni první venkovní výhru. Chyby Salernitany trestal Zirkzee

Bologna porazila v 15. kole italské Serie A domácí Salernitanu 2:1 a na osmý pokus zvítězila na hřišti soupeře. O vítězství takzvaných Chrtů rozhodlo úvodních 20 minut zápasu, v nichž dvakrát skóroval Joshua Zirkzee. Nizozemský útočník nejprve potrestal nejistý zákrok Benoïta Costila a poté využil špatné přihrávky Mattea Lovata. Góly nejlepšího střelce týmu znamenaly posun Rossoblu na průběžnou čtvrtou příčku.

Fotbalisté Salernitany na své jediné vítězství v letošní sezoně proti Laziu nenavázali a v posledním klání prohráli s Fiorentinou 0:3. Stále se tak Granata topila na posledním místě v tabulce s nejhorší obranou v soutěži. Zato Rossoblu předváděli od startu ročníku velmi dobré výkony, které je před startem tohoto kola vynesly až na sedmou příčku. Jejich kouzlo tkvělo především v pevné defenzivě, jež inkasovala pouze 11 branek.

Už v deváté minutě vyrazil Costil přízemní střelu přímo k dobíhajícímu Zirkzeemu, který neměl problém dopravit míč do odkryté brány. Po dalších 11 minutách se nizozemský útočník radoval znovu, když si našel pomalou zpětnou přihrávku od Lovata, obehrál brankáře Costila a poslal míč do sítě. Poté se hra velmi přitvrdila a místo pěkných fotbalových akcí byly vidět hlavně nepřiměřené zákroky. Rozhodčí rozdal v první půli pět žlutých karet.

Ve druhém poločase byli Rossoblu jednoznačně aktivnější, drželi balon na svých kopačkách a nepouštěli soupeře do příležitostí. Ani Bologna se však netlačila do brány, naopak si hlídala dvoubrankový náskok. V 65. minutě ho přece jen mohl po Zirkzeeho přihrávce ještě navýšit osamocený Lewis Ferguson, jehož zakončení ale vytáhl Costil na tyč. V 75. minutě Granata zdramatizovala utkání, když Antonio Candreva sklepnul vysoký dlouhý balon na hranici velkého vápna Simymu, který jej neomylně umístil k pravé tyči. Na víc než na snížení se ale agresivně hrající domácí nezmohli.

Salernitana se tak své druhé výhry na vlastním hřišti v letošním ročníku nedočkala a nezískala dokonce ani bod. V následujícím kole se 18. prosince utká s Atalantou, Bologna změří o den dříve síly s AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele