24. kolo
12.02.2024 20:45 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Udinese (© AFP)

Staré dámě doma zbyly jen oči pro pláč, Udinese trestalo z ojedinělé šance

Juventus zaznamenal v dohrávce 24. kola po výsledku 0:1 proti Udinese teprve třetí porážku v sezoně. Domácí prostředí přineslo Staré dámě herní převahu, v zakončení byl ale úspěšnější soupeř. Jediná branka padla ve 25. minutě poté, co Lautaro Giannetti stál po odrazu míče ve správný čas na správném místě a bez komplikací vstřelil svůj první gól v Serii A. Zatímco remízoví mistři z Udine získali veledůležité body v souboji o setrvání v první lize, tak favorit z Turína pustil druhou prohrou v řadě na čele tabulky do trháku vedoucí Inter.

Velmi očekávaný souboj o Scudetto mezi Juventusem a Interem nedopadl pro Zebry dobře, jelikož prohrály po vlastním gólu Federica Gattiho 0:1. Pro Bianconeri to byla první porážka od 23. září, kdy padli se Sassuolem, přičemž i tehdy se kuriózně trefil do vlastní sítě Gatti. V pondělní dohrávce si však mohli zlepšit náladu, neboť doma přivítali trápící se Udinese, které od startu ročníku vyhrálo jen dvakrát.

Stará dáma měla od začátku výraznou herní převahu, v úvodních 20 minutách se však dostávala pouze k centrům ze stran hřiště a střeleckým pokusům z větší vzdálenosti. Ve 25. minutě tak udeřili hosté. Po standardní situaci se míč odrazil k Giannettimu, který ho ze vzduchu pohotově uklidil do odkryté branky. Největší šanci domácích měl ve 42. minutě po centru Alexe Sandra na hlavě Arkadiusz Milik. Ten však nezakončil nejpřesněji a Maduka Okoye dokázal zasáhnout. Nigerijský brankář byl s šesti zákroky jedním z hlavních strůjců poločasového stavu 0:1.

Domácí dlouho nemohli najít recept na obranu soupeře ani po změně stran. Až v 60. minutě přinesla po rohovém kopu gól další Milikova hlavička. Rozhodčí však správně postřehli, že při předchozím centru Federica Chiesy opustil míč hrací plochu a radost polského útočníka rychle utnuli. Na rozdíl od první půle se Staré dámě nedařilo dostávat ani do zakončení a za vytíženého Okoyeho tentokrát většinu práce odváděla především dobře fungující obrana. V 82. minutě měl brankář Udinese i štěstí, když Andrea Cambiaso našel v pokutovém území volného Kenana Yildize. Turecký talent na balon totiž o kousek nedosáhl. Další vážnou šanci si již favorit vytvořit nedokázal.

Juventus tak překvapivě zaváhal a doma nezískal ani bod. V příštím kole se 17. února vydá do Verony, Udinese změří o den později síly s Cagliari.

Autor: Livesport.cz / Patrik Ledvinka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele