30. kolo
30.03.2024 15:00 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Marvin Cuni a Reinier (© AFP)

Brazilský poutník z Madridu zajistil Frosinone cenný bod v boji o záchranu

Fotbalisté Frosinone vybojovali ve 30. kole Serie A na hřišti Janova remízu 1:1. Favorizovaní domácí přitom vstoupili do utkání lépe, když je ve 30. minutě poslal do vedení Albert Gudmundsson z penalty, kterou sám vybojoval. O chvíli později však vrátil Canarini do utkání Reinier, mladík zapůjčený z Realu Madrid. Brazilec se od svého přestupu z Flamenga za 30 milionů eur snaží chytit na hostování již ve třetím klubu.

Forma Rossoblu v tomto roce nesnesla příliš přísná měřítka. Tři výhry z 11 ligových duelů nestačily k tomu, aby se celek z Janova posunul do první poloviny tabulky. Všechny tyto triumfy navíc přišly proti v tabulce níže postaveným celkům. Velká očekávání byla v domácím táboře kladena na Gudmundssona, jenž sice Island na Euro nedotáhl, ve dvou barážových zápasech se však blýskl čtyřmi brankami.

Prvního vážného ohrožení branky se dopustili domácí v 10. minutě po rohovém kopu, kdy Johan Vásquez hlavičkoval míč do břevna a dorážku Stefana Sabelliho vytěsnil Stefano Turati. Po klidné dvacetiminutové pasáži se Gudmundsson protáhl do pokutového území, kde ho jeden z protivníků poslal k zemi, a rozhodčí odpískal penaltu. K ní se postavil sám faulovaný Islanďan a bezpečně ji proměnil. Hostům se ale podařilo rychle srovnat. Nadir Zortea poslal do vápna přízemní centr, který si zpracoval Reinier, jenž střelou k levé tyči rozjásal menšinu fanoušků v Janově.

Druhý poločas se nesl v klidnějším duchu. Ani jeden z celků nechtěl udělat chybu, a tak dlouho nebyly k vidění žádné střelecké příležitosti. Přibližně po hodině hry přinesl vzruch pád hostujícího hráče v pokutovém území, který dokonce zkoumal i VAR, ale o faul se nejednalo. V závěru zápasu byli o něco aktivnější Janované, jinak bylo ale utkání vyrovnané.

Frosinone tedy dosáhlo na první bodový zisk ze hřiště soupeře po více než dvou měsících. V příštím kole na Canarini čeká 7. dubna duel s Bolognou, zatímco Janov ve stejný den narazí na Veronu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Kourek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele