29. kolo
17.03.2024 20:45 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

Marcus Thuram (© AFP)

Suverénní jízdu Interu ligovým ročníkem přibrzdil jeho někdejší zaměstnanec

Hráči Interu ve 29. kole Serie A pouze remizovali s Neapolí 1:1, a jejich impozantní šňůra triumfů v nejvyšší soutěži se tak zastavila na čísle 10. Za již 11. po sobě jdoucím úspěchem sice nasměroval jednoznačného lídra tabulky v průběhu první půle Matteo Darmian, to ale bylo z dílny domácího celku vše. První ztrátu bodů v novém roce nakonec černomodrým přichystala někdejší součást jejich defenzivních řad Juan Jesus.

Do souboje stále ještě úřadujícího a velmi pravděpodobně příštího šampiona vstupovali oba soupeři v pochmurné náladě, neboť se v uplynulém týdnu museli rozloučit s Ligou mistrů. Zatímco Neapol vyřadili barcelonští mladíci, Nerazzurri museli na hřišti Atlétika skousnout porážku v penaltovém rozstřelu. Proti Partenopei však měli mnoho důvodů k optimismu, v lize je totiž na svém hřišti porazili pětkrát v řadě.

Fantastickou sérii zákroků předvedl v úvodu utkání Alex Meret, jenž napřed po centru Marcuse Thurama zlikvidoval hlavičku Darmiana i následnou dorážku Lautara Martíneze. Poslední slovo během této akce měl Nicoló Barella, jehož rána plachtila až na tribuny Stadio Giuseppe Meazza. Na druhé straně z voleje zkusil štěstí Giacomo Raspadori, ani ten se však úspěchu nedočkal. V Interu znovuzrozený Darmian nakonec poslal Nerazzurri do vedení, když ho ve vápně přesným přízemním centrem našel Alessandro Bastoni.

Velkou příležitost spálil krátce po změně stran Thuram poté, co z úrovně penalty míč spíše odkopl než zakončil. Daleko ke gólu neměla ani pumelice z dálky Federica Dimarca, avšak s jeho tečovanou ranou si poradil Meret. Francesco Calzona sice nepovolal do služby svou největší hvězdu Victora Osimhena, vyrovnání se ale Gli Azzurri dočkali i bez jeho pomoci. Přesný centr od rohového praporku totiž našel Juana Jesuse, jenž balon dopravil do cílové destinace.

Rozjetý Inter se tedy nechal vyřazením z milionářské soutěže mírně vykolejit a poprvé od konce prosince v lize ztratil body. O návrat k vítěznému tažení se pokusí 1. dubna doma proti Empoli. Neapol o dva dny dříve vyzve Atalantu.

Autor: Livesport.cz / Vojtěch Kryštof

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele