1. kolo
19.08.2023 20:45 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Lautaro Martínez (© AFP)

Kapitán šel od úvodu příkladem. Martínez zařídil Interu vítězství první střelou na branku

Hráči Interu vykročili do nového ročníku Serie A vítězně, když na vlastním hřišti zdolali Monzu 2:0. Rozhodující okamžik přišel již v osmé minutě, kdy přízemní centr Denzela Dumfriese s přehledem zužitkoval kapitán Nerazzurri Lautaro Martínez. Hosté se sice postupně dostali více do zápasu, ale překonat debutujícího Yanna Sommera se jim nepodařilo. Po změně stran se navíc podruhé v utkání trefila argentinská modla domácích fanoušků, a ti tak mohli již po jedenácté v řadě přihlížet neprohře svých favoritů v úvodním domácím zápase ligové sezony.

Inter byl podle většiny sázkových kanceláří hlavním kandidátem na zisk trofeje, na úvod jej však nečekal lehký úkol. Na San Siro totiž přijelo překvapení loňské sezony z nedaleké Monzy, která naposledy Nerazzurri v Miláně pokořila. Hosté navzdory smrti bývalého zámožného majitele Silvia Berlusconiho přes léto posilovali. Do jejich kádru připutoval mimo jiné Danilo D'Ambrosio, kterého po 10 letech strávených v dresu Interu čekala s Biancorossi zajímavá ligová premiéra.

Domácí dělali od začátku aktivní hrou soupeři problémy, které už v osmé minutě vyústily v úvodní gól. Přízemní centr Dumfriese pohodlně usměrnil mezi tři tyče Martínez. Po čtvrthodině zápasu však začal tlak Interu slábnout a k první příležitosti se dostali také červení. Roberto Gagliardini se kousek za vápnem šikovně uvolnil a vyzkoušel štěstí, ale jeho přízemní ránu ukryl do náruče Sommer. V dalším průběhu prvního dějství tempo výrazně opadlo a ani jeden brankář už mnoho práce neměl.

Krátce po změně stran již po několikáté zahrozil Federico Dimarco. Tentokrát sice jeho rána snesla přísnější měřítka než velmi nepřesné pokusy z první půle, ale balon se ani v tomto případě do prostoru brány nevešel. Ofenzivní krajní bek se připomněl také po hodině hry, jenže prudká střela zevnitř šestnáctky opět prolétla těsně vedle. A tak musel klid na kopačky domácích přinést znovu Martínez, který v 76. minutě ve skluzu doklepl křižný pas Marka Arnautoviče do odkryté sítě.

Inter tak nezopakoval loňské klopýtnutí a na svém stadionu Monzu tentokrát porazil. Příští zápas jej čeká 28. srpna v Cagliari, Biancorossi budou už o dva dny dříve hostit Empoli.

Autor: Livesport.cz / Adam Pivoňka

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele