33. kolo
20.04.2024 20:45 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Hellasu Verona (© AFP)

Pozdní úder talentovaného stopera zajistil Veroně veledůležitou výhru nad Udinese

Verona přehrála v přímém záchranářském souboji 33. kola Serie A na vlastním stadionu Udinese 1:0. Ještě pár desítek vteřin před koncem na šance dlouho skromného utkání se zdálo, že se týmy rozejdou smírně, v 93. minutě však poslal domácí fanoušky do varu přesně hlavičkující Diego Coppola. Mastini se tak po trefě 20letého obránce vzdálili sestupovým vodám už na rozdíl čtyř bodů.

Sobotní večer patřil v Itálii souboji celků bojujících o záchranu. Verona měla po minulém kole smíšené pocity, neboť ještě po poločase vedla v Bergamu o dvě branky, nakonec však získala jen remízu. I ta měla ovšem ve vyrovnaném spodku tabulky velkou váhu, neboť právě jeden bod dělil Mastini od sestupové propasti. Naprosto totožně na tom bylo i hostující Udinese, které ještě bude v náhradním termínu dohrávat poslední minuty remízového duelu s AS Řím.

První poločas souboje celků s minimem bodů nabízel stejnou bilanci i v počtu vytvořených šancí. Fotbal především mezi hranicemi vápen přinesl první pořádné zakončení až ve 27. minutě, kdy po přízemním rohu pálil ve vápně Lorenzo Lucca přímo do gólmana. Domácí o sobě dali vědět před brankou Maduky Okoyeho v závěru první půle, kdy po stejném typu standardní situace hlavičkoval Tijjani Noslin do tyče.

Zkraje druhého dějství si Kingsley Ehizibue nabíhal v malém vápně na centr Hassaneho Kamary, sám před gólmanem ovšem míč netrefil. Hned po následném rohu pak hlavičkoval těsně vedle Jaka Bijol. Po hodině hry sice dostal míč do sítě Roberto Pereyra, jeho trefě ale předcházel jasný ofsajd. V 70. minutě se odrazil balon ve vápně na Juana Cabala, ten ovšem ránu z voleje nasměroval přesně do brankáře. Z následné rozehrávky se hnal sám na branku Ehizibue, i proti jeho zakončení ale dobře vystoupil gólman. Rozhodující okamžik tak přišel až ve třetí minutě nastavení, kdy se po rohu do malého vápna vyšplhal nejvýše skórující Coppola.

Záchranářskou bitvu tak nakonec ovládla Verona. Oba celky sehrají další ligový zápas 28. dubna. Mastini změří síly s Laziem, Bianconeri se utkají s Bolognou.

Autor: Livesport.cz / Robin Zemánek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele