20. kolo
13.01.2024 18:00 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Cyril Ngonge (© AFP)

Slovenský hříšník pomohl Veroně k vyplutí ze sestupových vod

Verona ovládla důležitý duel 20. kola Serie A, ve kterém porazila Empoli 2:1 a opustila sestupové pozice ligové tabulky. K úspěchu ji nasměroval brzkou trefou Milan Djurić, jenž už ve třetí minutě využil centru Ondreje Dudy od rohového praporku. Slovenský reprezentant pak lehce zdevalvoval svůj výkon, když v závěru viděl druhou žlutou kartu a podruhé od začátku prosince byl vyloučen. Azzurri ale krátkou početní převahu k vyrovnání nevyužili a se sérií osmi klání v řadě bez vítězství zůstali na předposlední příčce.

Předchozí duel Verony na půdě Interu sice pobavil nezainteresované diváky, Hellas z něj však nakonec kvůli pozdnímu gólu soupeře a následné neproměněné penaltě Thomase Henryho nevydoloval ani bod. Empoli rovněž změřilo síly s milánským celkem, AC si s ním ale hravě poradil. Čekání Azzurri na výhru tak znovu narostlo, z té poslední se radovali v listopadu na hřišti Neapole.

Vstup do utkání ale vyšel výrazně lépe hráčům ve žluto-modrých dresech, jelikož hned první příležitost dokázali proměnit ve svůj prospěch. Už ve třetí minutě si na rohový kop nejlépe vyskočil Djurić, který hlavou trefil břevno, od kterého se míč odrazil za brankovou čáru. Následně se průběh utkání vyrovnal a oba týmy převážně kombinovaly ve středu hřiště daleko od obou bran. Brzká trefa tak zajistila spokojený odchod do kabin domácím fotbalistům.

Ze šaten se do druhého dějství vrátili v lepším rozpoložení žlutomodří a od jeho začátku si vytvářeli šance a stupňovali tlak. Navýšit vedení se jim podařilo v 56. minutě, kdy se individuální akcí vyznamenal Cyril Ngonge. Ten příliš neváhal a ze střední vzdálenosti vyslal ránu, která díky teči soupeře skončila v síti.

Záhy o sobě dal vědět také soupeř, když hned svoji první střelu na bránu proměnil. Na centrovaný míč nejvýše vyskočil Szymon Zurkowski a jeho plachtící hlavička dopadla na zadní tyč. Více ofenzivní síly už ovšem hosté nepředvedli a skóre zůstalo navzdory vyloučení Dudy do závěrečného hvizdu beze změny.

V souboji týmů z nejnižších pater tabulky se tak ze zisku důležitých tří bodů radovala Verona. Ta se v příštím kole představí 20. ledna na hřišti AS Řím, Empoli o den později přivítá Monzu.

Autor: Livesport.cz / Matěj Chomát

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele