13. kolo
26.11.2023 15:00 CET
3 : 4
(2:2)

Reportáž

Domenico Berardi (© AFP)

Nad sestupovým pásmem se střílelo ostošest. Empoli zasadil rozhodují ránu Berardi

Sassuolo si ve 13. kole Serie A odvezlo ze stadionu Empoli tři body za výhru 4:3. Po dramatické první půli ozdobené hned čtyřmi přesnými zásahy odcházeli hráči do šaten za nerozhodného stavu. Po přestávce se obraz hry změnil a další střelecký zápis přišel až v 66. minutě po úspěšné penaltě Domenica Berardiho. Domácí se v závěru zmohli na vyrovnání, ikona Neroverdi ovšem svým druhým gólem duel rozhodla povedeným volejem v nastavení.

Zatímco úvodních pět ligových duelů nové sezony Empoli sehrálo dle toho nejtragičtějšího scénáře, od té doby svitly pro Azzurri nadějnější časy. Vše vyvrcholilo těsně před reprezentační přestávkou, kdy zásluhou pozdní trefy Viktora Kovalenka vyhráli na hřišti úřadujícího mistra z Neapole. Na domácí půdě však nadále patřili k nejhorším týmům celé soutěže, čehož toužilo využít Sassuolo, které naposledy odvrátilo dvěma góly Kristiana Thorstvedta krach se Salernitanou.

Start utkání ovšem naznačoval, že Azzurri chtějí zapomenout na špatnou formu před vlastními fanoušky, neboť už ve čtvrté minutě vybojoval Nicoló Cambiaghi pokutový kop, který tvrdou ranou přesně k tyči proměnil Francesco Caputo. Radost v modrém táboře nezůstala dlouho, protože už ve 12. minutě hlavou srovnal Andrea Pinamonti. Na něj po 10 minutách navázal Matheus Henrique, jenž předvedl úspěšný náběh a ještě lepší zakončení. Gólové hody pokračovaly i po půlhodině hry, kdy Jacopo Fazzini napřáhl zpoza vápna a díky teči jednoho z obránců vyrovnal. Až se závěrem poločasu útočné snahy obou týmů vymizely.

Bez výrazných šancí se pokračovalo i ve druhé fázi utkání. Až v 66. minutě získal hostující celek výhodu pokutového kopu, když Matteo Cancellieri zajel ostře skluzem do Jeremyho Toljana. K penaltě se postavil nejlepší střelec Sassuola Berardi a s přehledem proměnil přesnou ranou k tyči. Hráči v modrých dresech dlouho marně hnali za vyrovnáním, v 86. minutě ovšem stál na správném místě Kovalenko a dorazil balon do prázdné brány. To stále ale ještě nebyl konec duelu, neboť se v nastavení do voleje z úhlu opřel opět Berardi a rozhodl.

Empoli tak před svými fanoušky prohrálo z dosavadních sedmi duelů už popáté. V příštím kole se 2. prosince představí v Janově, Sassuolo o den později přivítá AS Řím.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele