15. kolo
11.12.2023 18:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Radost hráčů Empoli (© AFP)

Lecce věnovalo Empoli předčasný vánoční dárek. Kuriózní vlastní gól prodloužil dobu remíz

Lecce remizovalo v dohrávce 15. kola Serie A 1:1 na půdě Empoli, a připsalo si tak čtvrtý nerozhodný výsledek v řadě. Skóre otevřel i díky chybě domácího brankáře krátce po hodině hry Lameck Banda. Empolesi však v 71. minutě vyrovnali, když si Hamza Rafia vstřelil vlastní gól. Hosté nedokázali zvítězit v 10. ligovém utkání za sebou a na výhru proti Azzurri čekají dokonce od roku 2009.

Neinkasovat jako první bylo pro Empoli až do minulého kola zcela stěžejní záležitostí při cestě k bodům. Až při souboji s Janovem dokázalo dotáhnout nepříznivě se vyvíjející duel alespoň k remíze, kterou svým premiérovým gólem v ročníku zařídil bleskově po příchodu na hřiště talentovaný Matteo Cancellieri. Lecce se o uplynulém víkendu rovněž radovalo z pozdního vyrovnání, pro něj to však byla jen malá náplast na to, že se jeho čekání na výhru zároveň protáhlo už na devět zápasů za sebou.

Hned v úvodu utkání byly k vidění dvě nebezpečné situace. Na jedné straně těsně minul branku z volného přímého kopu Simone Bastoni, na té druhé hlavičkoval k pravé tyči Marin Pongračič, proti jeho zakončení však vytáhl dobrý zákrok Etrit Berisha. Ve 26. minutě se dostali do velké šance domácí hráči. Nicolo Cambiaghi dokázal na polovině hřiště sebrat míč svému soupeři a následně šel sám proti hostujícímu gólmanovi, kterého ale nedokázal z blízkosti překonat, neboť mířil pouze doprostřed brány. V následujících minutách stále nedokázal ani jeden z týmů výrazněji ohrozit svého soupeře, a tak šli hráči do šaten za bezbrankového stavu.

Hned v úvodu druhé půle vyzkoušel pozornost Wladimira Falconeho dvakrát v rozmezí několika minut Alberto Grassi, jeho střely sice byly razantní, obě ale postrádaly potřebnou přesnost a proto si s nimi hostující brankář dokázal poradit. Otevřít skóre tohoto utkání se ale povedlo hráčům Lecce, Banda vyslal nenápadnou ránu z dálky, která překvapivě nadělala Berishovi velké problémy a po velmi nejistém zákroku musel lovit míč ze své branky. Empolesi tento moment ale nepoložil a o několik minut později se mohlo radovat z vyrovnání poté, co Rafia nešťastně tečoval centr Cambiaghiho a míč si nadvakrát našel od brankové konstrukce cestu do sítě, čímž rozhodl o dělbě bodů.

Remízová série Lecce tak neskončila ani v Toskánsku. V příštím kole přivítá 16. prosince Frosinone, Empoli bude hrát tentýž den v Turíně.

Autor: Livesport.cz / Miloslav Prášek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele