8. kolo
06.10.2023 18:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Francesco Caputo (© AFP)

Empoli FC - Udinese Calcio 0:0

Empoli remizovalo v úvodním zápase osmého kola Serie A na svém hřišti s Udinese 0:0. Fanoušci domácího celku se sice radovali ve 39. minutě z trefy Francesca Caputa, ta však byla po zásahu videorozhodčího odvolána, podobně jako před hodinou hry původně nařízená penalta. V kolonce vstřelených gólů v rámci této sezony tak na straně Empolesi zůstala svítit jednička. Tým ze severu Itálie si z Toskánska odvezl už pátý smírný výsledek v ročníku a na tříbodový zisk stále čeká.

Fotbalisté Empoli sice na rozdíl od Udinese již dokázali v sezoně triumfovat, ojedinělý zisk tří bodů však obklopovalo moře porážek, a na dně tabulky si tak s Bianconeri mohli podat ruku. Navzdory výhodě domácího prostředí se u Azzurri očekávala bodová ztráta o něco více, s čímž měla co do činění demolice 0:7 od AS Řím a s ním spojená nálepka nejhorší obrany ligy.

Navzdory negativním předpokladům začali modří utkání velice sympaticky a ve 20. minutě měli první velkou šanci. Střelu Razvana Marina k levé tyči ale skvěle vytěsnil na roh Marco Silvestri. Po půlhodině hry už se domácí prosadili, když se z bezprostřední blízkosti trefil 36letý veterán Caputo. Radost mu ovšem sebral videorozhodčí, který zjistil, že jeho postavení při gólové akci bylo ofsajdové. Do šaten tak nakonec oba celky odcházely za bezbrankového stavu.

Udinese zachránil systém VAR i zkraje druhého dějství. Hlavní sudí totiž odpískal pokutový kop po faulu Lazara Samardžiče. Nakonec se však ukázalo, že souboj byl podle pravidel a penalta byla odvolána. Diváci na Stadio Carlo Castellani poté sledovali velmi vyrovnaný průběh druhého poločasu, který příliš nebezpečných šancí nepřinášel. I přesto, že byli Azzurri mírně aktivnější na míči, kýžené branky se nedočkali. A to i kvůli spálené šanci střídajícího Nicola Cambiaghiho v nastaveném čase.

Zápas Empoli tak poprvé v sezoně skončil remízou. Šanci překvapit bude mít 23. října, kdy pojede na hřiště Fiorentiny. Udinese se téhož dne utká doma s Lecce.

Autor: Livesport.cz / Oto Blaschke

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele