25. kolo
18.02.2024 15:00 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Oslavy hráčů Fiorentiny (© AFP)

Trenér Nicola se první prohry nedočkal ani v bitvě o toskánskou řeku

Fiorentina remizovala ve 25. kole Serie A na hřišti Empoli 1:1. Derby toskánských měst, nimiž protéká řeka Arno, gólově odšpuntoval pohotovou otočkou Lucas Beltrán. Domácí se dočkali vyrovnání až před hodinou hry, kdy z penaltového puntíku pohodlně skóroval M'Baye Niang. Čerstvá posila z turecké ligy se prosadila i ve svém druhém startu za Empolesi, a kouč Davide Nicola tak zůstal v novém působišti neporažen. Antonín Barák sledoval celé utkání pouze z lavičky hostů.

Empoli pod koučem Nicolou nadále sbíralo cenné body, když v minulém týdnu zvládlo záchranářský duel se Salernitanou. Azzurri tak drželi čtyřzápasovou neporazitelnost, kterou chtěli prodloužit proti Fiorentině, jež v toskánském souboji třikrát v řadě nevyhrála. Hráči La Violy navíc v předešlých duelech nikterak nezářili, jelikož v novém roce naplno bodovali jen s Frosinone.

Úvodní minuty Derby Arno nepředstavovaly žádnou atraktivní podívanou a zápas byl poměrně rozháraný a rozkouskovaný. K první nebezpečné příležitosti se přichomýtl až Davide Faraoni, který přízemní střelou, jež následovala po dlouhém vhazování, prověřil pozornost Elii Caprileho. Vzápětí se ve vápně s míčem pohotově otočil Beltrán a skrytou ranou mezi nohama jednoho z bránících hráčů poslal svůj tým do vedení. Do poločasu mohlo být z pohledu hostí ještě veseleji. To by však musel osamocený Lucas Martínez Quarta na zadní tyči zacílit přesněji.

K oživení herního projevu Azzurri přispěly až poločasové změny. Po rychlém protiútoku, který táhl Nicoló Cambiaghi, však zakončoval nově příchozí Matteo Cancellieri pouze doprostřed branky, kde byl připravený Pietro Terracciano. Mladík Cancellieri byl při chuti i nadále, když se šikovně prosmýkl do šestnáctky a vynutil si faul. K exekuci pokutového kopu se postavil střídající Niang, zkušeně si počkal na pohyb gólmana a s přehledem srovnal stav utkání.

Empoli tak počtvrté za sebou v derby s Fiorentinou neprohrálo. Další duel čeká Azzurri 24. února se Sassuolem, Fialky o dva dny později vyzvou Lazio.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele