11. kolo
05.11.2023 15:00 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

Nicolas Viola (© AFP)

Cagliari jako pokropené živou vodou, proti Janovu naladil spoluhráče na vítěznou notu Viola

Janov prohrál v 11. kole Serie A na půdě Cagliari 1:2. Útočným akcím obou mužstev scházela v prvním poločase přesnost, změna přišla však prakticky okamžitě po absorbování přestávkových pokynů trenérů. Domácí totiž rychle po návratu z kabin poslal do vedení Nicolas Viola, nicméně už v 51. minutě srovnal Albert Gudmundsson. Následně se prosadil i druhý fotbalista domácích, který nastoupil až do druhé půle, a to Gabriel Zappa. Na jeho zásah již Grifone nezareagovali a prohráli vzájemný duel poprvé od roku 2019.

Přispěl k tomu rovněž Jakub Jankto, který odehrál 78 minut.

Cagliari zažilo v posledním týdnu opravdu magické zápasy. V minulém kole totiž prohrávalo na domácí půdě s Frosinone 0:3 a dlouho to vypadalo na velkou ostudu. Místo toho se však udál historický moment, jelikož celek ze Sardinie od 72. minuty vsítil čtyři branky a po fantastickém comebacku získal tři body. Na triumf poté navázal i v italském poháru, kde také prohrával, nakonec však vydřel postup v prodloužení. V lize se ovšem Rossoblu stále nacházeli až na předposlední příčce, a tak potřebovali na úspěšnou vlnu navázat i proti Janovu.

Ten byl ale na začátku zápasu aktivnějším a lepším celkem. Všechny jeho závary však defenziva Cagliari pokryla. Ve 37. minutě zkusil štěstí z úhlu Johan Vásquez a jeho rána k překvapení všech skončila na břevnu. V závěru první půle dokonce skóroval Zito Luvumbo, kvůli jeho spornému faulu ovšem trefa uznána nebyla. Rovněž to bylo důvodem, proč v prvním poločase nebyla ve statistikách zaznamenána střela na branku.

První pokus mezi tři tyče po změně stran však vedl ke gólu. Gaetano Oristanio si navedl míč na střed hřiště, čímž s sebou stáhl obránce, a poté nahrál pod sebe Violovi, jenž levačkou na vzdálenější tyč dal gól. Radost domácích ovšem nevydržela dlouho. Po špatném zákroku Edoarda Goldanigy, který místo toho, aby zahrál míč nohou, jej zasáhl špatně hlavou, trefil parádní oblouček do horního rohu Gudmundsson. Poté hosty skvěle podržel brankář Josep Martínez proti dvojšanci tvrdých střel Zappy a Luvumba, jelikož proti oběma pokusům předvedl parádní reflexy. V 69. minutě se celek ze Sardinie opět radoval. Po nedůrazném odkopu defenzivy Janova nabídl Andrea Petagna balon Zappovi, jenž přízemním projektilem zajistil svému týmu vedení. S blížícím se koncem sice Grifone přidali, srovnat už ale nedokázali.

Cagliari tak zůstalo na vítězné vlně a připsalo si důležité tři body. V následujícím kole se 11. listopadu vydá do Turína, kde se střetne s Juventusem. Janov změří o den dříve síly s Veronou.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Solař

Komentáře (1)

Přidat komentář
dominicc

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele