20. kolo
14.01.2024 15:00 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Momentka z utkání Cagliari - Bologna (© AFP)

Dlouholeté soužení Bologni v Cagliari podtrhl vlastní gól

Hráči Cagliari využili ve 20. kole Serie A výhody domácího prostředí k výhře 2:1 nad Bolognou. První dějství přineslo branky na obou stranách, když se nejprve ve 24. minutě prosadil lobem z ostrého úhlu Riccardo Orsolini, na nějž o sedm minut později odpověděl úspěšnou kličkou kolem vyběhnuvšího brankáře Andrea Petagna. Rozhodující pak byl až vlastní gól Riccarda Calafioriho, který se v 69. minutě neúspěšně snažil odvrátit nebezpečný centr.

Chrti kvůli tomuto smolnému momentu padli na Sardinii popáté za sebou. Těsný náskok domácích pomohl v závěru udržet i střídající Jakub Jankto.

Hosté prožívali velmi těžké poslední týdny. Po sérii šesti soutěžních klání bez porážky totiž přišly hned dvě ligové ztráty v řadě, přičemž Rossoblu v týdnu vypadli i z italského poháru. Nepříznivé výsledky chtěli napravit na hřišti Cagliari, které se rovněž trápilo. Domácí se však nacházeli pod ještě větším tlakem, jelikož měli v tabulce pouze jednobodový náskok na sestupové pásmo. Petroniani se naopak stále drželi na fantastické páté příčce.

Hned po úvodním hvizdu mohl přiblížit Chrty vytouženému vítězství Remo Freuler, jenž se prodral k odraženému míči, nicméně jeho volej pozdravil pouze diváky v ochozech. Ve 24. minutě hosté přetavili územní převahu v kýžený gól. Stefan Posch se blýskl milimetrově přesným nákopem, kterým našel kopačku Orsoliniho, ten ještě zastihl míč na hrací ploše a z ostrého úhlu přeloboval Lukasze Skorupskiho. Bologna udržela vedení jen pár minut. Přihrávkou přes půl hřiště se totiž prezentoval i její soupeř, konkrétně Alberto Dossena. Ten vyzval ke skórování Petagnu, jenž využil ukvapeného výběhu Simona Scuffeta a pohodlně rozvlnil síť.

Po změně stran hrozilo Cagliari především ze standardních situací. Z jedné takové se nakonec celek ze Sardinie prosadil. Míč z rohového kopu nedokázal odklidit do bezpečí Sydney van Hooijdonk, z toho těžil Mateusz Wieteska, který vyprodukoval z levé strany přízemní centr do pokutového území, odkud si nešťastně srazil balon do vlastní sítě Calafiori. K vyrovnání byl blízko mladý talent Giovanni Fabbian, nicméně k zakončení z malého vápna se nakonec vinou skvělého obranného zákroku Wieteska nedostal. K výhře domácího celku přispěl také Jankto, jenž nastoupil na hrací plochu v 86. minutě.

Bologna tak prohloubila své trápení i na hřišti Cagliari, kde nakonec nezískala ani bod. V příštím kole se 27. ledna střetne s AC Milán, Rossoblu vyzvou o pět dní dříve Frosinone.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele