28. kolo
09.03.2024 18:00 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Yann Bisseck (© AFP)

Inter obstál v těžké boloňské zkoušce a začíná natahovat ruku po scudettu

Inter porazil v očekávaném duelu 28. kola Serie A Bolognu na její vlastní půdě 1:0, a prodloužil tak svou skvostnou sérii na deset vyhraných ligových duelů po sobě. Souboj celků s nejlepší formou v lize rozhodl v 37. minutě stoper Yann Bisseck, který tak zaznamenal svůj druhý přesný zásah v modročerném dresu. Milánský velkoklub tak díky mladému Němci udělal další velký krok vstříc titulu - před nedělním zápasem Juventusu si vypracoval luxusní náskok již 18 bodů.

Inter měl na čele tabulky luxusní náskok 15 bodů a mířil za jubilejním 20. titulem v Serii A. Pokud mu však mohl některý tým cestu za pohárem mírně zkomplikovat, pak to byla jistě Bologna, která platila za nejpříjemnější překvapení soutěže. V tabulce figurovali Rossoblu mezi nejlepšími čtyřmi týmy a na domácím hřišti prohráli stejně jako Nerazzurri jen jediný duel.

I přesto, že Simone Inzaghi šetřil několik svých opor, chopili se jeho svěřenci hned od úvodního hvizdu taktovky. Carlos Augusto šikovně prodloužil míč patičkou na Alexise Sáncheze, ale chilský útočník střelou na bližší tyč na Lukasze Skorupského nevyzrál. Posléze se do pokutového území vřítil Matteo Darmian, avšak svůj tvrdý projektil nedokázal namířit přesně.

Domácím dělal problém především vysoký presink, kterým se Nerazzurri prezentovali. Marcus Thuram vystihl laxní rozehrávku Victora Kristiansena. Z toho mohl těžit Nicoló Barella, nicméně Skorupski mu perfektním výběhem zmenšil prostor pro zakončení. V 37. minutě si na centr ideálních parametrů z dílny Alessandra Bastoniho naběhl Bisseck a v pádu uklidil balon nechytatelně za záda Skorupského.

Po změně stran se Chrti vybičovali k aktivnějšímu hernímu projevu. I přesto držel zkušený Inter svého soupeře daleko od vlastní branky. Bologna mohla zahrozit po průniku Lewise Fergusona z pravé strany. Jeho nebezpečný střílený centr však lapil Yann Sommer. O chvíli později dal o sobě vědět také nejlepší střelec Rossoblu Joshua Zirkzee. Ten se na hranici pokutového území zbavil svého strážce, aby vzápětí pouze smolně nastřelil svého spoluhráče Rema Freulera.

Bologna tak se suverénním Interem prohrála a přišla o 13zápasovou domácí ligovou neporazitelnost. Další zápas Rossoblu čeká 15. března na hřišti Empoli, Nerazzurri o dva dny později vyzvou Neapol.

Autor: Livesport.cz / Štěpán Trnavský

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele