17. kolo
23.12.2023 15:00 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Oslavy hráčů Bologny (© AFP)

Z nedobytné tvrze Bologni znovu zněly vítězné salvy. Skorupski vynuloval rozstřílenou Atalantu

Bologna porazila v 17. kole Serie A Atalantu 1:0, a protáhla tak vítěznou šňůru před vlastním publikem na sedm soutěžních utkání. Ke třem bodům měli sice dlouho blíže spíše hosté z Bergama, proti jejich velkým šancím se ale vždy vyznamenal polský gólman Lukasz Skorupski. Domácí sice soupeřovu bránu neohrožovali tak často, v závěru zápasu ovšem zvedl fanoušky ze sedadel přesnou hlavičkou Lewis Ferguson, jenž vrátil Rossoblu na čtvrtou příčku tabulky. Lombarďané, kteří nepotvrdili střelecké obrození, když v předešlých třech soutěžních duelech skórovali hned 11krát, naopak zůstali pod pohárovými pozicemi.

Když se jméno Joshua Zirkzee dostalo do povědomí fotbalových fanatiků poprvé, psal se rok 2019 a Nizozemci bylo teprve 18 let. Tehdy se mu předpovídala budoucnost Roye Makaaye či Klaase-Jana Huntelaara, mladík se však s těmito prognózami dlouho neúspěšně pral. Stránky novin začal znovu plnit až letos v barvách Bologni, kterou naposledy dotáhl k pohárovému postupu přes Inter. V dresu Atalanty se naopak probudil jeden zdánlivě odepsaný kanonýr. Luis Muriel totiž v předchozích třech soutěžních kláních skóroval hned čtyřikrát.

Červenomodří zpočátku duelu drželi míč na svých kopačkách, kvůli vysokému presinku hostujícího celku se jim ovšem nedařilo směrem vpřed nic vymyslet. První chyba v rozehrávce Bologni přišla až po půlhodině hry, čehož se pokusil využít Ademola Lookman, jenž se řítil od poloviny hřiště sám vstříc brankáři. Nigerijský rychlík ale v zakončení nedokázal trefit prostor mezi třemi tyčemi.

Vzápětí si o moc lépe nevedl Teun Koopmeiners, který po pěkné souhře svých kolegů hlavičkoval nad břevno. V závěru poločasu se sám před gólmanem zjevil Éderson, jenže Skorupski díky výběhu udržel čisté konto.

Rychlonohý Lookman se ukázal i na začátku druhé půle, kdy vybojoval takřka ztracený míč a naservíroval jej před odkrytou bránu, kde číhal Koopmeiners. Fantastický obranný zákrok však předvedl Remo Freuler a odvrátil balon do bezpečí. Snahy Lombarďanů ale nepřestávaly. Zpoza vápna vyzkoušel štěstí Charles De Ketelaere, ovšem i tentokrát se Skorupski vyznamenal.

Až v 64. minutě se k prvnímu vážnému ohrožení dostali i Chrti, nicméně Giovanni Fabbian po krásné kombinaci z bezprostřední blízkosti přestřelil. Rozhodnutí přišlo krátce před koncem utkání, kdy se na centrovaný balon od rohového praporku vyšplhal Ferguson.

Bologna tak ukázala, že na vlastním hřišti patří k nejlepším týmům soutěže a získala všechny body. V příštím kole se představí 30. prosince v Udine, Atalanta tentýž den přivítá Lecce.

Autor: Livesport.cz / Lukáš Matoušek

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele